Rusija Venesuelai tieks daugiau nei 40 tonų medikamentų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-04-29 06:11:00, skaitė 710, komentavo 1

Rusija Venesuelai tieks daugiau nei 40 tonų medikamentų

Kalbama apie planinį gyvybiškai svarbių preparatų pristatymą, apie konkrečią nomenklatūrą taps žinoma atvežus krovinį

VILNIUS, balandžio 26 — Sputnik. Rusija planuoja iki gegužės 9 dienos pristatyti į Venesuelą daugiau nei 40 tonų medikamentų, įskaitant preparatus kovai su koronavirusu. Apie tai praneša RIA Novosti su nuoroda į Rusijos Federacijos ambasadorių Karakase Sergejų Meliką-Bagdasarovą.

"Kalbama apie planinį gyvybiškai svarbių preparatų pristatymą pagal galiojančius sutartinius įsipareigojimus plačiai venesueliečių grupei, kuriems jų reikia. Kalbant apie konkrečią nomenklatūrą, sulauksime, kol krovinys atvyks. Tada mes ir pasakysime, kas ir kaip", — pasakė diplomatas.

Ambasadorius papasakojo, kad praėjusį penktadienį įvyko abiejų šalių sveikatos ministrų vaizdo konferencija.

"Ministerijų vadovai aptarė platų praktinių klausimų spektrą, priėmė sprendimus dėl svarbiausių sąveikos krypčių ir formų naujos koronavirusinės infekcijos pandemijos sąlygomis. Darbiniai kontaktai, tarp jų ir vaizdo konferencijų formatu, bus tęsiami", — pabrėžė jis.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį pandemija. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 2,7 mln. užkrėtimo atvejų, daugiau nei 187 tūkst. žmonių mirė.

Koronavirusas Europos šalyse
© Sputnik /
Koronavirusas Europos šalyse