Anti-5G judėjimas plinta Europoje - Nyderlanduose vienas naujųjų bokštų buvo padegtas ir nugriautas

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-04-14 05:08:00, skaitė 892, komentavo 3

Anti-5G judėjimas plinta Europoje - Nyderlanduose vienas naujųjų bokštų buvo padegtas ir nugriautas

Nyderlanduose buvo sugadinta keletas naujųjų 5G transliavimo bokštų. Tai neramina vyriausybę, mat panašūs įvykiai paskutiniu metu paplito ir Jungtinėje Karalystėje.

Per paskutines porą savaičių, šalyje padaugėjo transliavimo bokštų padegimų - apie paskutinįjį tokį įvykį buvo pranešta šį penktadienį, Groningen mieste. 

Vietinio laikraščio De Telegraaf paimtame interviu iš R. Bongelaar (įmonės įrenginėjančios 5G bokštus tame rajone direktoriaus), pašnekovas teigė, jog šie padegimai - anti-5G judėjimo šalininkų darbas.

Šalia sudeginto bokšto grafiti dažais buvo užrašyta „Fuck 5G“, atskleidė jis.

Super greitas internetas „ yra reikalingas ligoninėms bei slaugos namams, bet atsiranda žmonių, kurie tyčia padeginėja mūsų transliavimo bokštus“,- skundėsi jis, taip pat pridėdamas, jog nepaisant pasipriešinimo, olandų ryšio tiekėjai stengiasi padaryti viską jų jėgose, teikiant aukščiausio lygio paslaugas.

Šalies saugumo ir anti-terorizmo tarnyba taip pat pastebėjo viešosios tvarkos pažeidimų augimą, susijusį su anti-5G judėjimo plitimu.

„Tai mus išties neramina“,- teigė tarnybos atstovas. Nors anti-5G judėjimas nėra kažkas naujo, „anksčiau ekstremistinių atakų ir padeginėjimo nebuvo“,- pridėjo jis.

Kaip ir kai kuriose Europos šalyse, judėjimo šalininkai teigia, jog 5G antenų skleidžiamos bangos didina žmonių riziką susirgti įvairiomis ligomis.

Kaimynystėje esančioje Didžiojoje Britanijoje paskutiniu metu plinta keisti gandai ir konspiracijos teorijos, jog 5G tinklų plėtra yra tiesiogiai susijusi su COVID-19 pandemija.

Panašių atakų, padegant radio bokštus, buvo ir Didžiojoje Britanijoje, kur kovo mėnesį buvo sugadinta keletas bokštų.