B. Obamos valstybės departamentas bendradarbiavo su su G. Soroso operatyvininkais

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-04-08 07:55:00, skaitė 944, komentavo 1

B. Obamos valstybės departamentas bendradarbiavo su su G. Soroso operatyvininkais

Tomas Fittonas, Amerikos teisininkų konservatorių grupės „Judicial Watch“ prezidentas, pirmadienį paskelbė, kad B. Obamos valstybės departamentas dirbo kartu su  su G. Soroso operatyvininkais.

T. Fittonas teigė, kad JAV valstybės departamentas išleido 9 milijonus mokesčių mokėtojų dolerių, kad finansuotų G. Soroso operacijas Albanijoje.

Jis kalbėjo: „Nežinau kaip jūs, bet aš nenoriu, kad George'as Sorosas artintųsi prie mūsų valstijos departamento ar JAV tarptautinės plėtros agentūros“.

„Judicial Watch“ atstovas taip pat priminė savo auditorijai, jog praėjusią savaitę operatyvininkai persekiojo ir užgauliojo JAV senatorius Kapitolijaus kalvoje. 

92166592_238520217338746_8611447331566387200_n.jpg

„Gateway Pundit“ asocijacijos redaktorė Kristina Laila rašė apie teisėjų gautus G. Soroso dokumentus.

Konservatorių grupė „Judicial Watch“ trečiadienį gavo 32 Valstybės departamento dokumentus, įrodančius, kad B.Obamos administracija skyrė milijonus JAV mokesčių mokėtojų dolerių, kad padėtų finansuoti George'o Soroso radikalią kairiųjų veiklą Albanijoje.

IMG_7776-600x371.jpg

„Judicial Watch“ skelbia: 

„Judicial Watch“ surinko 32 puslapius įrašų, kuriuose matyti, kad B. Obamos administracija išsiuntė JAV mokesčių mokėtojų lėšas grupei, palaikomai milijardieriaus George'o Soroso. Jie pinigus panaudojo kairiosios pakraipos politinės veiklos finansavimui Albanijoje, įskaitant ir bendradarbiavimą su šalies socialistine vyriausybe. Buvo siekiama priimti  aukšto lygio prieštaringai vertinamą teismų reformą. Įrašai taip pat detalizuoja, kaip G. Soroso operacija padėjo valstybės departamentui peržiūrėti kitų grupių dotacijas dėl mokesčių mokėtojų finansavimo.

Įrašai buvo gauti 2017 m. Gegužės 26 d., Informacijos laisvės įstatymo (FOIA) byloje prieš JAV valstybės departamentą ir JAV tarptautinės plėtros agentūrą (USAID) po to, kai valstybės departamentas ir USAID neatsakė į 2017 m. Kovo 31 d. , FOIA kvietimą, (Judicial Watch prieš JAV valstybės departamentą ir JAV tarptautinės plėtros agentūrą (Nr. 1: 17-cv-01012)). „Judicial Watch“ sutiko atsisakyti ieškinio gavusi reikiamus dokumentus ir išmoką už advokato išlaidas.

Nauji dokumentai rodo, kad Jungtinių Amerikos Valstijų tarptautinės plėtros agentūros (USAID) fondai buvo surinkti per tos agentūros Pilietinės visuomenės projektą, siekiant paremti verslo magnato G. Soroso kairiosios pakraipos atviros visuomenės fondus Albanijoje. Svarbiausias G. Soroso operacijos tikslas buvo suteikti socialistų vyriausybei didesnę teismų sistemos kontrolę. Pranešama, kad USAID 2016 m. Skyrė 9 mln. Jungtinių Valstijų dolerių kampanijai „Teisingumas visiems“, kuri yra prižiūrima G. Soroso „Rytų Vakarų vadybos instituto“.

Tomas Fittonas pasisakė apie apie šią situaciją: 

„Obamos administracija patyliukais išleido mažiausiai 9 milijonus JAV mokesčių mokėtojų dolerių tiesioginiame susitarime su kairiųjų atstovu, milijardieriumi George'u Sorosu, remiančiu socialistinę vyriausybę Albanijoje. Ypač piktina tai, kad Valstybės departamentas leido G. Soroso operacijai nukreipti mokesčių mokėtojų lėšas į kitas grupes. George'as Sorosas yra milijardierius ir neturėtų gauti mokesčių mokėtojų paramos savo radikaliai kairiųjų veiklai, siekdamas paminti laisvę tiek savoje šalyje, tiek ir užsienyje.

91875685_238051003982049_1062571674920026112_n.jpg