Mindaugas Puidokas: Kodėl D. Trumpo JAV vienija pasaulį, o Landsbergių „konservatoriai“ ieško priešų?

Autorius: Dr. Mindaugas Puidokas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-04-04 13:26:00, skaitė 856, komentavo 2

Mindaugas Puidokas: Kodėl D. Trumpo JAV vienija pasaulį, o Landsbergių „konservatoriai“ ieško priešų?

Pasaulinės pandemijos sąlygomis atsiranda galimybės taikai ir bendradarbiavimui. Tas nėra tušti žodžiai. JAV ir Donaldas Trumpas tai suprato. Jis ieško galimybių telkti ir vienyti pasaulio galingiausias šalis, siekiant įveikti pasaulinę krizę. Jo pokalbis su V. Putinu baigėsi susitarimu dėl Rusijos medicininės priemonėmis lėktuvo atsiuntimo į JAV. Rusija iš savo pusės tikisi, kad gaus iš JAV taip reikalingų sunkiausiems koronavirusu sergantiesiems ventiliatorių. JAV jau pradėta skubi masinė jų gamyba, o pagalbos siuntos, užpildžius vietinį poreikį, jau planuojamos į Italiją, Ispaniją, Prancūziją ir kitas Europos šalis. Bendraujama kovos su koronavirusu srityje ir su Kinija, nors ir nėra sutariama dėl daugelio dalykų.

Kodėl Lietuvos konservatoriai kelia chaosą bei ieško priešų užsienyje ir viduje?

Deja, Lietuvoje vienybės ir susitelkimo neatnešė net koronavirusas. Premjero S. Skvernelio siūlymai pakilti virš ideologijų ir asmeninių nesutarimų lieka negirdimi. Konservatoriai ir tokie „garbūs“ politikos apžvalgininkai kaip Marius Laurinavičius - visur tebeieško vien priešų ir grėsmių. Juos supa „minkštosios galios“ pinklės koronaviruso sąlygomis. Priešo klasta slypi net respiratorius su apsauginiais rūbais gabenančiuose lėktuvuose. Prarandamos gyvybės, ir grėsmė jų netekti dar daugiau lieka kažkur toli antrame plane... bet gal tai sunki ir nepagydoma liga!? Kiti sako, kad tai rinkiminė Landsbergių diriguojamų konservatorių strategija – paskelbti, kad rinkiminę kampaniją sustabdė ir tuo pat metu aršiai kelti chaosą, mėginti destabilizuoti šalį ir vyriausybę. Gyvybių gelbėjimas, vienybė, geri konstruktyvūs siūlymai ir pagalba. Ne, ne tuo adresu ieškome to, ko ten nėra.

Pulti aršiai premjerą S. Skvernelį ir už viską kaltinti A. Verygą yra paprasta. Juk jie tik žmonės ir daro klaidų. Lengviausia taktika – kelti paniką, kad trūksta medicininių apsaugos priemonių medikams ir tuo pačiu kelti isteriją, kai iš Kinijos joje pagamintų šių priemonių siuntą paskutiniame taške iš Vokietijos iki Lietuvos atgabeno rusiškos įmonės lėktuvas! Ciniška, bet efektyvu. Sakysite, gabeno ne ginklus, bet pagalbą. Klystate. Kliūva jiems ir tai, kad respiratoriai bei apsauginiai rūbai pagaminti Kinijoje. Ką darysime, jei pasinaudodamos apsauginiais akiniais ir medicinine pagalba ims ir užkariaus mus Kinija su Rusija !? O ką darysime, jei visuomenė pagalvos, kad Kinija ir Rusija padėjo nesiekdamos mus okupuoti ar slapta paveikti „minkštųjų galių“ pagalba? Juk tai būtų visiška katastrofa. Kaip laimėti rinkimus, jei staiga nebūtų kaip gąsdinti savo rinkėjų ryt kilsiančiu karu? Ką daryti, jei JAV rastų susitarimą su Rusija ir ši nustotų mus pulti? Dar didesnė katastrofa. Normaliam žmogui Mohatma Gandis yra politiko idealas, o  taika pasaulyje yra didžiausia svajonė ir siekiamybė. Deja tiems, kas gyvena intrigomis, melais ir Nikolia Machiavelio „Valdove“ aprašytomis politinėmis vertybėmis atrodo kitaip. Jie tokiame pasaulyje neturėtų įtakos ir valdžios. Paradoksalu - kai koronavirusas verčia mus fiziškai dėvėti apsaugines kaukes ir respiratorius, bet nuplėšia apsimestines didelės dalies politinio elito kaukes. Žmonės pagaliau mato, kas yra kas ir turės galimybę pasirinkti.

Kodėl neoliberalios jėgos taip nekenčia tradicines vertybes ir taiką pasaulyje ginančio prezidento D. Trumpo?

Marius Laurinavičius nuolat puola D. Trumpo komandos narius. Pavyzdžiui, tokius patriotus kaip buvusį prezidento nacionalinio saugumo patarėją generolą Michael Flynn ir kitus, bet pamiršta, kad Miulerio tyrimas dėl galimos Rusijos įtakos JAV prezidento rinkimuose baigėsi visišku fiasko. Kaltinimai atmesti. Jie buvo politiškai angažuoti ir sukurpti politinių oponentų, kurie niekaip negalėjo susitaikyti su H. Clinton pralaimėjimu. Apie tai Lietuvoje rašoma labai mažai.

Kol D. Trumpas nelaimėjo rinkimų - jį puolė daug Lietuvos konservatorių! Per vizitus, kuriuose su Lietuvos Seimo delegacijomis dalyvavau JAV tą politinių susitikimų užkulisiuose itin aršiai darė Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Žygimantas Pavilionis. Jiems jo galimas išrinkimas atrodė baisi katastrofa ir rusų pergalė! Po D. Trumpo tapimo prezidentu - eilinį kartą 360 laipsnių pakeista melodija viešumoje. Realybė parodė, kad Lietuvos saugumui D. Trumpas padarė daugiau nei kiti JAV prezidentai. NATO priešakinės pajėgos yra Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o JAV kariai nuolat rotuodami per Lenkiją būna Lietuvoje. Esame saugiausi, kokie buvome savo modernioje istorijoje ir jokie Rusijos racionalūs puolimai yra negalimi.

D. Trumpas sutelkia JAV ir kalba darbais

Šis prezidentas daro labai daug gero JAV, Lietuvai ir pasauliui! Jam rūpi ne globalios korporacijos ir didžiausi bankai, bet paprastų žmonių likimai per krizę. Jo dėka JAV priimtas istorinis 2.2 trilijonų dolerių paramos paketas, kuris apima ir vadinamus „sraigtasparnio pinigus“ – po 1200 dolerių išmoką kiekvienam amerikiečiui. Pats prezidentas turės veto prižiūrint, kad pinigai nebūtų ištaškyti vėjais. Jam valdant JAV iki šios krizės turėjo istoriškai mažiausią nedarbą ir didžiausią ekonomikos kilimą. Dabar jis sutelkė JAV verslą krizės akivaizdoje. Skubiai pradėti gaminti ventiliatoriai, greitieji koronaviruso testai bei kitos būtinos priemonės, o kariniai pajėgumai – pavyzdžiui, laivai ligoninės, panaudoti kovojant su virusu ir saugant visuomenę.  

Deja, neoliberalių globalistinių jėgų ir megakorporacijų valdomos medijos jį už viską aršiai ir negailestingai puola. Klausite kodėl? QAtsakymas – šiuo metu vyksta kova už vertybes ir mūsų ateitį. Ar gyvensime vadovaudamiesi iškrypėliškų ir vien materialiais dalykais paremtų vertybių pasaulyje!? D. Trumpas daro viską, kad taip nebūtų. Jis atranda bendrą kalbą net su aršiausiais politiniais priešininkais, o kai reikia naudoja negailestingą politinį ir ekonominį spaudimą. Jis nėra suglebęs kaip kad pastaruoju metu kažkam patogiai savo nelaimei buvo ilgam tapę Vakarai.

Jis tęsia tą darbą, kurį pradėjo mano mėgstamiausias politikas – JAV prezidentas Džonas Kenedis. Jam tai kainavo gyvybę. Esu tikintis ir galiu tik palinkėti – Dieve duok jam jėgų pasiekti galutinę pergalę! Ana pusė labai stipri, bet tiesa ir gėris yra D. Trumpo ir tradicines vertybes ginančių jėgų pusėje. Žmonės tą jaučia savo viduje ir net nagliausios manipuliacijos, pyktis, agonija, gudri dezinformacija anai pusei nepadeda išsaugoti slystančios iš rankų valdžios pasaulyje. Tad skirkime laiko pasidomėti kas vyksta aplink, susitelkime, būkime vieningi ir kartu po koronaviruso krizės tapsime daug stipresni. Juk atlaikėme bolševikų raudonąjį marą ir pasaulinius karus...