Vyriausybė bando pažaboti virusines kainas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-03-27 17:48:00, skaitė 759, komentavo 1

Vyriausybė bando pažaboti virusines kainas

Kovos su koronavirusu COVID-19 fone Lietuvos ministrai bando greitai atremti prekybininkų bandymus išpūsti maisto ir būtiniausių prekių kainas

Tačiau finansų ministras ir prezidentas priešinasi griežtoms reguliavimo priemonėms, kurios labiau primena "karo komunizmo", o ne "išsivysčiusio kapitalizmo" laikus. Taigi, valstybės vadovas ir Finansų ministerija stumia žmones į naują panikos raundą ir verčia pirkti produktus ateičiai.

— Aurimai, kur tu taip greitai bėgi be apsauginės kaukės? Juk vyriausybė įpareigojo visus dėvėti kaukes, net išeinant iš namų pasivaikščioti!

— Pirma, aš nežinau, kur nusipirkti šią kaukę, ir, antra, aš bėgu į parduotuvę nusipirkti kelių kruopų, druskos ir degtukų pakuočių ikvirusinėmis kainomis! Vakar iš parduotuvės atėjo kaimynas ir pasakė, kad kainos labai kyla! O ryte perskaičiau, kad mūsų finansų ministras kartu su prezidentu priešinasi vyriausybės ketinimams sustabdyti šį kainų padidėjimą. Taigi, prisiminęs 90-uosius ir 2008-ųjų krizę, pamaniau, kad reikia atsargų. Geriausia valiuta krizės metu yra grikiai ir skalbimo muilas.

— Bet mes esame nuolat guodžiami, kad sandėliuose yra pakankamai maisto ir būtiniausių reikmenų. Tad kam ta panika?

— Gal jų yra pakankamai, bet mano atlyginimas už pastarąjį mėnesį dėl šių kainų tik tirpsta! O kitą kažin kada gausiu. Antrą savaitę esame karantine, o vadovai teigia, kad nemokės už šią priverstinę prastovą. Įmonė neturi pinigų. O jei šis karnavalas tęsis dar mėnesį, įmonė parengs dokumentus dėl bankroto paskelbimo. Ir ką tada jūs man liepsite daryti? Taigi, suprantu, kad po karantino darbo biržoje išsirikiuos didžiulės eilės. Mačiau JAV "Didžiosios depresijos" archyvinius kadrus, ir ten didžiausios eilės buvo prie biržos ir dėl košės lėkštės, kurias dalino kariuomenė. Matyt, tas mūsų laukia.

— Ko gi tu taip panikuoji? Ar tikrai manai, kad mūsų valdantieji paliks mus vienus su šia baisia liga? Štai mūsų mylimoji Dalia Grybauskaitė stojo į kovą su koronavirusu ir vadovauja paramos fondui, o mūsų gerbiamas Dėdulė jos fondui paaukojo net 100 tūkstančių eurų! Jie yra mūsų pagrindiniai gelbėtojai! Viskas bus gerai!

— Apie juokingas sumas kalbi, žinant, kiek pinigų šie labai gerbiami, kaip tu juos vadini, valdovai per daugelį metų įsidėjo į savo kišenes ir sąskaitas. Pigi reklama pasaulinės nelaimės akivaizdoje. Bet aš laukiu, kada mūsų vyriausybė pradės spausdinti kuponus muilui ir būtiniausioms prekėms, o atlyginimas vėl bus mokamas troškiniais, degtine ar prekėmis, pagamintomis Lietuvos įmonėse...