Gintaras Furmanavičius: Aurelijus Veryga puikiai tvarkosi

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-03-17 15:46:00, skaitė 853, komentavo 1

Gintaras Furmanavičius: Aurelijus Veryga puikiai tvarkosi

Praėjo pirma karantino Lietuvoje diena.

Matant pro namų langus tuščią Geležinio Vilko gatvę net ir piko valandomis nejučia kyla pasididžiavimas dauguma iš mūsų, kurie puikiai supranta situaciją ir įsiklausė į Vyriausybės raginimus.

Žiuriu per LRT Forumą.

Nebijodamas būti nušvilptas teisingųjų ir viską žinančių FB bendruomenės gyventojų noriu išreikšti pagarbą pirmose kovos su koronavirusu stovintiems visiems medicinos darbuotojams ir jų generolui Aurelijui Verygai.

Taip, tam pačiam iš kurio tyčiotis nuo pat kadencijos pradžios tapo geru tonu, ypač tame stipriai pažengė tie, kurie jau matė save valdžioje ir jų pasekėjai.

Tik pradėjęs savo darbą SAM ministras buvo pasmerktas būti nepopuliarus vien dėl to, kad pakėlė kardą prieš dvi neliečiamas pramonės šakas: farmaciją ir alkoholio pramonę. O tai yra nenutrūkstami reklamos pinigų srautai „nepriklausomai” žiniasklaidai, kuri labai norėtų turėti nuomonės formavimo monopolį mums visiems. Kai dirbau Vyriausybėje mano geras draugas Žilvinas, buvęs tuo metu Sveikatos apsaugos ministru, išdrįso peržiūrėti kompensuojamųjų vaistų sąrašą ir pasirašė įsakymą, draudžiantį rūkyti kavinėse. Farmacininkų ir tabako pramonės atstovai nužygiavo tiesiai į Prezidentūrą ir ministro dienos buvo suskaičiuotos. Šią temą galima būtų plėtoti ilgai, bet ne toks šio mano įrašo tikslas.

Nesu medicinos darbuotojas, tačiau iš pažįstamų, dirbančių šioje srityje girdėjau daug labai gerų atsiliepimų apie Aurelijaus Verygos darbą. Tiesa, buvo ir kritinių pastebėjimų, bet tokių nebūna tik apie tuos, kurie nieko nedaro. Kasdien matau ministrą pirmose šios nelengvos kovos gretose kartu su Premjeru, kuris ir pats yra pačios didžiausios rizikos zonoje. Žmogus, kuriuo visada tikiu, šiuo metu gyvenantis toli nuo Lietuvos ir puikiai žinantis mūsų medicinos virtuvę ir užkulisius man ne kartą rašė, kad šis ministras puikiai tvarkosi.

Ir šiomis dienomis bendrame žiniasklaidos kurstomos isterijos fone matant ramų ir užtikrintą ministro bendravimą su mumis bei aiškius, logiškus jo situacijos komentarus ir atsakymus į dažnai piktus bei neįtikėtinai kvailus klausimus tikiu, kad šis žmogus darė, daro ir darys tuos sprendimus, kurie išves mus iš susidariusios situacijos tiesiausiu keliu. Jau šiandien atrodome gerokai geriau už Estiją, kurią visada ir visur statome sau pavyzdžiu.

Sėkmės ir stiprybės visiems medicinos darbuotojams ir jų Generolui.