Anūko žmona dr. Austėja Landsbergienė: Mokytojai yra tie, kurie gali užtikrinti tikrumą šiomis netikrumo savaitėmis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dr-a... 2020-03-16 10:30:00, skaitė 807, komentavo 5

Anūko žmona dr. Austėja Landsbergienė: Mokytojai yra tie, kurie gali užtikrinti tikrumą šiomis netikrumo savaitėmis

Vaikų darželių tinklo „Vaikystės Sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos steigėja, edukologė dr., Anūko žmona, Austėja Landsbergienė parengė unikalų rekomendacijų paketą visoms Lietuvos mokykloms ir darželiams, kaip, paskelbus karantiną dėl COVID-19 viruso, ugdymą perkelti į virtualią erdvę.

Šį rekomendacijų dokumentą dr. Austėja Landsbergienė pristatys šiandien, kovo 16 dieną, 10 val. savo Facebook paskyroje tiesioginės transliacijos metu. Po transliacijos rekomendacijas, padėsiančias visos Lietuvos darželiams ir mokykloms pasiruošti ir užtikrinti pilnavertį vaikų ugdymą virtualioje erdvėje karantino metu, visi norintys galės atsisiųsti.

„Mano giliu įsitikinimu, dabar yra metas, kai visi turime suremti pečius ir dirbti išvien, nes visi vaikai yra Lietuvos vaikai. Pastarosiomis dienomis buvau liudininke bendrystės, empatijos, susitelkimo ir tvirtumo mūsų bendruomenėje, kad būtų užtikrinta ir ramybė, ir ugdymo tęstinumas. Mokytojai yra tie, kurie gali užtikrinti tikrumą šiomis netikrumo savaitėmis.

Suprasdami, kad sugebėjome labiau pasiruošti, nei dauguma ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų Lietuvoje, norime pasidalinti savo patirtimis ir sukaupta medžiaga.

Tai mūsų #DuoklėLietuvai šiuo sunkiu visiems metu. Būkime tvirti!”, – sakė dr. A. Landsbergienė.

 Primenu, kad "Lietuvos vaikai", apie kuriuos taip godoja Anūko žmona, žemaičių kalba bus "Lietovos vakai" arba tiesiog "litvakai".