Lietuva paskelbė karą Pergalės Dienai

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2020-03-08 18:07:00, skaitė 825, komentavo 4

Lietuva paskelbė karą Pergalės Dienai

Lietuvos vidaus ir užsienio politika susikoncentravo į tai, kad pagal galimybės labiau aptemdyti 75-osios Didžiosios Pergalės prieš nacizmą metines Rusijai ir rusams. Oficialus Vilnius bando sutrikdyti Pergalės Dienos šventimą Didžiojo Tėvynės karo atminimo įpėdiniams pačioje Lietuvoje ir prie to pačio sugadinti šventę Rusijai. Natūralus elgesys šalies elgesys, kurios dabartiniai „didvyriai“ rėmėsi Hitleriu, buvo nacistinės Vokietijos pakalikai ir darė vietoj vokiečių nešvarius darbus naikinant žydus.

„Rusija mėgsta simbolius. Artėjantis gegužės mėnesio paradas Maskvoje yra ne tik iškilmės pergalės Antrajame pasauliniame kare šventėje. Tuo taip pat stengiamasi pažymėti dabar Rusijos vykdomos karo politikos pergales “, - neoficialiame ES valstybių narių užsienio reikalų žinybų vadovų susitikime pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. 

„Rusija demonstruoja savo galią ne tik regione, bet ir pasaulyje. Vakarai negali pasikliauti partneryste su Rusija, nes ji nedalyvauja sprendžiant konfliktus, o juos sukuria. Mes kalbame ne tik apie Gruziją ir Ukrainą, bet ir apie Idlibą Sirijoje, apie eskalaciją Libijoje “, - įsitikinęs Linkevičius.

Tuo remdamasis Lietuvos užsienio reikalų ministras paragino Europos šalis atsisakyti kelionės į Maskvą, kad dalyvauti Pergalės Dienos parade gegužės 9 dieną Raudonojoje aikštėje.

Išvakarėse Linas Linkevičius pateikė Lietuvos Seimui rezoliucijos dėl istorinės atminties apsaugos projektą, apkaltindamas Rusiją bandymu „perrašyti istoriją“. Tekste teigiama, kad Maskva bando „vykdyti istorinį revizionizmą“ ir „skleisti dezinformaciją, paneigiančią Tarybų Sąjungos, kaip vienos iš pagrindinių Antrojo pasaulinio karo iniciatorių, vaidmenį, siekiant jį primesti agresijos aukoms“.

Diplomatijos žinyboje pabrėžia, kad neatsitiktinai jie pateikė šią rezoliuciją parlamentui. Po to, kai dokumentą patvirtins savi deputatai, lietuviška diplomatija sieks jo pagrindinių nuostatų teisingumo pripažinimo  Jevroparlamente, ES šalių nacionaliniuose parlamentuose ir tarptautinėse organizacijose.

Startuojant šiai didelei tarptautinei kampanijai, Vilnius pradėjo disidentų persekiojimo kampaniją pačioje Lietuvoje, kad jie nesugalvotu rengti šventinių renginių gegužės 9 dieną, tuo metu, kada Lietuvos valstybė siekia, kad pasaulis atsisakytu švęsti Pergalės dieną.

Per kelias dienas per Lietuvą nusirito sulaikymų, tardymų, kratų pas žmones banga, kurie be išimties yra visuomeniniai aktyvistai, priešingai nei skelbia valstybės ideologija, organizuoja atminimo renginius kiekvienai gegužės 9 dienai.

Visi iki vieno jie yra rusų mažumos atstovai. Klaipėdoje apkaltinus dėl dėl šnipinėjimo buvo sulaikytas “Nemirtingojo pulko” organizatorius, „Juvenius“ socialinio judėjimo lyderis Aleksejus Greičius. Taip pat buvo sulaikyta Klaipėdos miesto tarybos deputatė Ela Andrejeva, kuri taip pat visada padeda organizuoti visuomeninius renginius, prisimenant Didžiąją Pergalę. Į tardymą Vilniuje buvo iškviesta rusų kalbos mokytoja Tatjana Kolomiec-Afanasjeva, kuri savo mieste taip pat organizuodavo akciją „Nemirtingasis pulkas“.

Lietuvos vadovybė tvirtai pasiryžo sužlugdyti rusiškai „penktajai kolonai“ gegužės 9 dienos šventimus Kremliuje, ir, kiek leidžia kuklios galimybės, apnuodyti 75-asias Didžiosios Pergalės metines Rusijai.

Lietuvos politikus siutina tai, kad Rusija ir rusai ne tik nugalėjo, bet dar ir turi naglumo tuo džiaugtis ir švęsti. Jie netgi siūlo prisijungti prie jų šventės visam likusiam pasauliui.

Kuo daugiau žmonių ir pasaulio šalių prisijungs prie rusiškos gyvenimo, šviesos ir absoliutaus blogio sunaikinimo šventės, kokiu buvo nacistinė Vokietija, tuo mažiau lieka Lietuvai šansų, kad kada nors Rusija ims  gėdytis gegužės 9 dienos, atgailauti, liūdėti ir mokėti Lietuvai materialines kompensacijas. O juk kaip tik ant šito, jog tas kada nors įvyks, Lietuva nuo pat 1991 metų kūrė savo ateities įvaizdį.

Todėl prieš Lietuvos diplomatiją iškilo ambicinga užduotis: ne švęsti su Rusija, o liūdėti kartu su Lietuva. Ne džiaugtis pergale prieš nacizmą, bet liūdėti dėl to, kad įvyko Antrasis pasaulinis karas, rezultate kurio Trečiasis Reichas buvo sutriuškintas.

Daugiau nei logiškas pasiūlymas iš šalies, kurios dabartiniai „didvyriai“ rėmėsi Hitleriu, buvo nacistinės Vokietijos pakalikai ir darė nešvarius darbus už vokiečius naikinant žydus.

Tas pats „istorinis Rusijos revizionizmas“, su kuriuo kovoja Lietuva, yra tai, kad Maskva pradėjo atidžiai tirti ir skelbti šiuos faktus. Raginimas pasauliui liautis „perrašynėti istoriją“ susideda iš prašymo neklausyti Rusijos ir nesuvokti jos pateiktų faktų, kurie atima iš lietuvių gelbstinčią „nekaltos trijų okupacijų aukos“ aureolę.

Dėka šio įvaizdžio, sukurto jiems,  Lietuva ir kitos Rytų Europos šalys drįsta daryti tai, apie ką Vokietija ir Italija negali net pagalvoti: reikalauti, kad nacizmo sutriuškinimas nebūtų laikomas švente.

Dar daugiau: jie drįsta pateisinti ir heroizuoti savo pačių nacistinius nusikaltėlius. Tai ir yra tikrasis istorinis revizionizmas ir istorijos klastojimas.

Rusija nuosekliai kovoja su šia falsifikacija ir stengiasi sugriauti Rytų Europos „nekaltų aukų“ mitologiją, kurios papuolė „tarp nacizmo kūjo ir komunizmo priekalo“. Šitai oficialų  Vilnių ir siutina.

Vilniaus organizuotas  Didžiojo Tėvynės karo atminimo gynėjų persekiojimas savo šalyje ir užsukama kampanija prieš gegužės 9-osios minėjimą tarptautinėje arenoje - tai nevilties gestas prieš Rusijos paskelbtus istorinius faktus apie tai, kurioje barikadų pusėje buvo Lietuvos „didvyriai“ - „nekaltos Antrojo pasaulinio karo aukos". 

Vampyrų kryžiaus žygis prieš šviesą.