V. Vižinis. Таi sakote, Stasy, Lietuva – teisinė valstybė?

Autorius: Valdas Vižinis Šaltinis: http://alkas.lt/2020/03/07/v-v... 2020-03-07 18:32:00, skaitė 547, komentavo 0

V. Vižinis. Таi sakote, Stasy, Lietuva – teisinė valstybė?

Таi sakote, Stasy, Lietuva - teisinė valstybė ?

Pabandykime pasiaiškinti, pone Stasy Šedbarai, ir pradėkime nuo jūsų kultinės frazės televizijoje – atiduodama mergaitę Lietuva įrodė esanti teisinė valstybė.

Ką gi. Pripažįstu – mirgėdamas televizijoje teisinę valstybę statėte negailėdamas jėgų. Būdamas Seimo teisėtvarkos komiteto pirmininku, visų įmanomų teisininkų draugijų ir ratelių pirmininku ar nariu, tikriausiai turite daug apdovanojimų ir jus giriančių diplomų ant sienos. Jūs statėte, kūrėte, galvą laužėte. Pagaliau štai – teisinė valstybė.

Tačiau kaip čia yra, pone Stasy? Jūs gyvenate teisinėje valstybėje, o aš ne. Kaip čia jums taip talentingai gavosi – jūs teisinę valstybę statėte man, bet sukūrėte sau.

Neskubėkit su „durnas“, palaukit…

Pradėkime nuo klausimo. Kas įvyko jūsų teisinėje valstybėje, jog Lietuvos disidentai, vietoj užtarnauto poilsio ir pagerbimų, priversti dundėti į visus jūsų teisinėje valstybėje teisiamos Neringos Venckienės teismo posėdžius, pasirašinėti raštus JAV, kreiptis į prezidentą. A.Terleckas tą daro jau būdamas slaugos namuose. N.Sadūnaitė net iš Seimo tribūnos viešai klausia – kur mergaitė.

Kodėl? Šie žmonės nieko neišmano apie teisinę valstybę, ar juos, atlaikiusius sovietų lagerius ir ne iš L.Lavastės ar A.Kuznecovaitės straipsnių žinančius, kas yra valdžios persekiojimas, gudriai už nosies vedžioja N.Venckienė?

Ir kaip paaiškinti tą faktą, kad žmonės teismo salėje jau ploja ne pamatę teismą, o, atvirkščiai, – teisiamąją ?

Tylit? Nenorite apie disidentus? Gerai… Pakalbėkime apie teisėjus.

Mūsų generalinis prokuroras Lietuvai pateikė ieškinį dėl Ukmergės teisme papilto gyvsidabrio. Taip? Taip. Ukmergiškis užstojo ukmergiškius. Nieko tokio?

O jums neatrodo, kad jūsų teisinės valstybės generalinis prokuroras dėl savo chebrytės (savo chebrytės, savo, nesukite nosies ir neapsimeskite) bylinėsis su Lietuva.

Ne. Ne dėl to, kad jiems buvo sutrikdyta sveikata, sužaloti veidai, sulaužyti likimai.

Dėl – atkreipiu jūsų dėmesį – teisėjų dvasinių išgyvenimų.

Teisinio elito atstovas (įšokęs į prokuratūros generolus iš Ukmergės) savo profesijos draugeliams bandys pramušti dešimtis tūkstančių eurų. Jums neatrodo nors kiek keistai? Net neprašau jūsų pasipiktinimo.

Tik jūsų teisinėje valstybėje, pone Stasy, tai įmanoma – sudaužytai ir prievartautai dešimtokei, kuri visą savo gyvenimą bus veikiama to, ką patyrė dėl jaunuolio-gyvulio, keli tūkstančiai dvasiniams išgyvenimams, kai chebrytei– dešimtys.

O jūsų teisinės valstybės policininkui sambistui, laužiusiam rankas Neringai Venckienei ir dėl to patyrusiam du dvasinius išgyvenimus, nes tiek buvo smūgių nuo skausmo neapsikentusios moters, prašyti yra normalu?

O gal pakalbėkime apie Neringos Venckienės dvasinius išgyvenimus? Nebėkite niekur, palaukit…Kur jūs, neikit…

…. apie Neringos Venckienės, jos tėvų dvasinius išgyvenimus, kurie tęsiasi jau dešimtmetį? Ką daryti su jais? Ar galime viltis, kad generalinis prokuroras E.Pašilis (manau, Neringa su tėvais sutiks pabūti eilėje, kol bus priteista dešimtis tūkstančių eurų draugeliams) taip stoiškai imsis ir Neringos Venckienės dvasinių išgyvenimų?

Apie Neringą atsisakote kalbėti?..Gerai, laikinai suku į šoną…

Šiomis dienomis mirgėjo antraštės – A.Valantinas po sprendimo jurbarkietę prievartavusiam vaikinui ragina pasitikėti teismais.

Priminkit, čia tas pats Valantinas, kuris savo laiku iš visų jėgų stengėsi, kad visuomenė pasitikėtų prokuratūra ir buvo atstatydintas, kai dešimt jo vadovaujamų prokurorų buvo Seimo pripažinti kaltais sužlugdžius Garliavos pedofilijos bylos tyrimą.

Išmestas, na gerai, priverstas išeiti…Bet jūsų teisinėje valstybėje stebuklingai padaręs normalią karjerą ir tapęs net teisėjų tarybos pirmininku dabar jau ragina pasitikėti teismais.

Gal paaiškinsit, kas iš viso čia vyksta, pone Stasy, kokie čia valstybės teisiniai mechanizmai taip suveikė?

Susimauti taip, kad prieš dešimtmetį Lietuvoje kyla tiesioginė grėsmė teisminei valdžiai, žmonės atsisako vykdyti teismų sprendimus, metama armija policininkų, net dešimtmečiui praėjus viskas gyva ir štai tas pats viską sumovęs vaikinas dabar jau iškyla teismų tarybos pirmininku.

Ar ne tokių, kaip jūs, teisinės valstybės kūrėjų, pone Stasy, valia?

Nematote, kad paslaugus šviesiaplaukis, tada sužlugdęs pedofilijos bylos tyrimą ir išvedęs visuomenę į gatves, planuoja naują pasipiktinusios visuomenės eiseną link prezidentūros?

Oi tik nereikia, aš jūsų nepažįstu, jūs skubat…

Jūsų teisinės valstybės pareigūnai prifabrikavo daugiau nei 40 bylų Neringai Venckienei, o dar geras dvi dešimtis susiejo. Tai absoliutus jūsų teisinės valstybės persekiojimo rekordas Gineso knygai – 60 bylų Neringai Venckienei.

Sakote nefabrikavo, o teisėtai… Netęskite…

Atsakykite rišliai – kodėl to nepavyko įrodyti JAV?

Taip, kai pasiunti 240 policininkų įrodinėti lietuviams, jog esam teisinė valstybė, tai ir įrodai. Šaukimais į teismą, baudomis, teistumais…

Įrodykite tai JAV.

Bandykite. Drąsiai siųskite 240 policininkų į JAV Valstybės departamentą ir jų pareigūnus užmėtykit baudomis.

Paleisti rankovę, rašysite pareiškimą policijai??? Pakentėkite, dar keli klausimai….

Gal paaiškinsit, kaip jūsų teisinėje valstybėje vienas STT paslėptas mikrofonas užtraukia baudžiamąsias bylas net dešimčiai teisėjų?

Koks keistas santykis – 1 prie 10. Tiesiog magija. Dar tie dešimt prokurorų, sužlugdžiusių Garliavos bylos tyrimą. O jei trys mikrofonai, penki, tai jau teismai stoja, nebėra kam dirbti.

Sutikite ir nesimuistykite…

Milžiniškos vagystės iš konfiskuotų cigarečių sandėlių, dar vakar policininkas ir pasienietis krovėsi į automobilį išmestas iš traukinio cigaretes.

Nemanote – jūsų pastatytos teisinės valstybės pagrindinė teismų vertybė – ne teisingumo siekis, o asmeninė gerovė ?

Nebėkit, kur jūs bėgat…Kiti atvažiuos troleibusai… Neskubėkit.