Landsbergių draugija praranda savo pagrindinį įrankį – VSD

Autorius: Nerijus Virbys Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/land... 2020-03-06 12:49:00, skaitė 702, komentavo 1

Landsbergių draugija praranda savo pagrindinį įrankį – VSD

Daugelį metų Lietuvą valdžiusiai Landsbergių draugijai artėja sunkios dienos. Jų užjūrio šeimininkai keičia vadovybę

Daugelis jau supranta, kad VSD skandalas su medžiagos nutekinimu labiau primena butaforinę kovą su grėsmėmis. Vien tai, kad per 30 metų realiai nėra pagautas nei vienas Vakarų šnipas, o tuo labiau JAV, ir rodo, kam ši institucija galimai yra pavaldi.

Kusaitė, Paleckis ir kiti visiškai niekuo dėti su valstybės išdavimu ar grėsme asmenys tėra „dūmų uždanga“, arba masalas Landsbergių sektos sektantams. Net nekyla abejonių, kad buvę KGB agentai „persidažę“ į patriotus, daugelį metų galimai apiplėšinėjo Lietuvą, o visuomenei kaip teatrą rodė visai kitokį vaizdą.

Vytautas Bakas greičiausiai tėra įrankis, kurio pagalba bus pakeista VSD vadovybė, o VSD pranešėjas už tai greičiausiai gaus neblogą postą. Jokių abejonių nekelia, kad keičiama valdymo struktūra. Nuo pat nepriklausomybės VSD vadovai buvo ir tebėra Landsbergių draugijos žmonės.

Pati esminė keitimo priežastis yra ta, kad Donaldas Trampas pagaliau „priėjo“ iki Lietuvos ir keičia sau palankius atstovus Lietuvoje. Jis kuo puikiausiai žinojo situaciją, kad Lietuvoje iki šios dienos veikė Obaminė -Klintoninė gauja, kuri prieš JAV rinkimus šaipėsi iš Donaldo Trampo. Tame tarpe ir didžioji žiniasklaida.

Tiesiog, Donaldas Trampas keičia „senus“ žmones: pradėjo nuo ambasadoriaus ir baigs galimai CŽV atstovybe esančia VSD, o pranešėjas su Vytautu Baku galimai atliks tam tikrą darbą. Pasikeitus naujai VSD vadovybei, Lietuvoje turėtų šiek tiek pasikeisti globalios politikos kryptis.

Tokie pamąstymai šiam kartui. Viską, ką išsakiau, tėra mano asmeninė nuomonė ir ji gali nesutikti su redakcijos nuomone.

Nerijus Virbys