Atspėkit mįslę: suaugę vyrai vaikosi kamuoliuką, o juos stebi sergantys žmonės. Kas tai?

Autorius: Ligitas Narutauskas Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/atsp... 2020-03-06 12:39:00, skaitė 522, komentavo 4

Atspėkit mįslę: suaugę vyrai vaikosi kamuoliuką, o juos stebi sergantys žmonės. Kas tai?

Lietuvoje labai daug sirgalių, bet šįkart tai ne koronaviruso kaltė. Ir ne gripas ar kiaulių maras, nors…

Taip taip, visi Jūs atsakėte teisingai – tai yra krepšinis. Atsakymas jau buvo pateiktas straipsnio iliustracijoje. Paanalizuokime, kas yra krepšinis.

Kaip įdomu žiūrėti į lakstančius suaugusius vyrus (pasitaiko ir moterų), kurie vaikosi vieną kamuoliuką, o į juos žiūri šimtai, kartais net tūkstančiai save sirgaliais vadinančių žmonių. Atrodo, kas čia keisto – žmonės patys prisipažįsta, kad serga ir yra psichiškai nesveiki…

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „žalgirio sirgaliai“

Tik problema, kad jie tą sergamumą įsivaizduoja kitaip. Jie mano, kad kažką palaiko. Yra ir tokių, kurie žiūrėdami į lakstančius vyrus, besigainiojančius vieną kamuoliuką, ant jų šaukia. O pasitaiko ir tokių atvejų, kai tiesiog šaukia žiūrėdami į ekraną. Tai jau panašu į rimtą ligą.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „krepšinį televizorių bare“

Svarbiausia, kad visas šitas „dėdžių“ žaidimas yra labai brangus. Sudaromos žaidėjų komandos, už šimtus tūkstančių „perkami“ gyvi žmonės – žaidėjai. Stebėti šito šou ateinantys dar susimoka pinigus, kad galėtų gyvai pažiūrėti. Daugelis pasakys, kad tai pramoga. Bet! Ar gali būti pramoga, kai tu nerviniesi ir šauki? Kas čia per iškrypėliškas pasitenkinimas gadinti savo nervus? Šaukti ant televizoriaus ir trankyti kumščiu į stalą, kai pralaimi tavo pasirinkta komanda. Ar tai normalu?

Bet tai pavadinti psichikos sutrikimu negalima ir tam yra viena labai rimta priežastis. Jeigu žaidėjai ir juos palaikantieji būtų pripažinti psichiniais ligoniais, psihiatrinėse ligoninėse tiesiog neužtektų visiems vietos. Turbūt dėl to psichiatrai į juos žiūri pro pirštus, kaip į visuomenei nepavojingus.

Nors, pasitaiko atvejų, kai tokie tampa pavojingi ir pradeda tarpusavyje muštis. Vis dėlto, tai dažniau įvyksta kitame žaidime, kuris vadinasi futbolas.

Išsekę ir nukanalizavę savo energiją, sirgaliai ir žaidėjai po rungtynių būna ramūs, o pralaimėję dažnai savo nusivylimą skandina alkoholyje. Laimėjusieji taip pat savo pergalę skandina alkoholyje, todėl alkoholio pramonė iš šių sirgalių pasipelno bet kokiu atveju.

Patirtas stresas rungtynių metu gadina sveikatą, ko pasekoje trumpėja gyvenimo trukmė. Tokia „pramoga“ – tiesiog vienas iš žmonijos valdymo instrumentų. Tie, kas domisi nors šiek tiek žmonijos valdymo pagrindais, supranta apie ką šis straipsnis. Sirgaliams galiu palinkėti tik vieno – pasveikti.

Šiame straipsnyje kalbu apie komercinį sportą, ir jokiu būdu ne apie tai, kad nereikia sportuoti. Sportuoti būtina, bet be sirgalių, streso, nervų ir šou.

Pikti, menkinantys ir be jokios logikos komentarai bus laikomi silpnaprotystės demonstravimu ir bandymu apginti savo ligą.

Ligitas Narutauskas