Teismui perduota smurtu prieš vaiką kaltinamos Kručinskienės baudžiamoji byla

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-11-23 09:56:48, skaitė 320, komentavo 1

Teismui perduota smurtu prieš vaiką kaltinamos Kručinskienės baudžiamoji byla

Eglei Kručinskienei buvo įteiktas kaltinamasis aktas, o byla perduota teismui

VILNIUS, lapkričio 22 ― Sputnik. Kauno apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaunietė Eglė Kručinskienė kaltinama pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 140 straipsnio 3 dalį dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui ir 284 str. – dėl viešosios tvarkos pažeidimo, praneša prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl šių metų rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gauto pranešimo, kad Kauno Panemunės parke praeivis pastebėjo moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Pranešama, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys patvirtino pradinę informaciją. Tyrimas baigtas nustačius visas faktines įvykio aplinkybes. Proceso dalyviams susipažinus su tyrimo medžiaga ir negavus prašymų iš proceso dalyvių, buvo surašytas kaltinamasis aktas, kuris buvo įteiktas Eglei Kručinskienei, ir byla perduota teismui.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už viešosios tvarkos pažeidimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dviejų metų. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą mažamečiui numatyta bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų (BK 140 str. 3 d.).

Įvykis Kaune

Rugsėjo pabaigoje iš kauniečių šeimos dėl fizinės jėgos panaudojimo buvo paimti ir perduoti globėjams du vaikai. Pasivaikščiojimo Panemunės šile metu Eglė Kručinskienė pliaukštelėjo dvejų metų sūnui, nes jis kelis kartus bandė išbėgti į dviračių taką. Vienas iš praeivių pranešė apie incidentą policijai. Dėl to globos įstaigos paėmė iš šeimos ne tik berniuką, bet ir trejų metų dukrą. Spalio pabaigoje atimti vaikai grąžinti tėvui.

Po šio įvykio daugelis lietuvių išreiškė nepasitenkinimą juvenaline justicija šalyje ir pareikalavo pokyčių vasarą priimtame įstatyme. Žmonės yra pasipiktinę sprendimais vaiko teisių apsaugos srityje, ypač dėl to, kad Vaikų teisių apsaugos tarnyba gali atimti vaikus iš šeimos dėl bet kokio anoniminio skundo ir perduoti juos globėjams.

Anksčiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai Mindaugas Puidokas ir Naglis Puteikis teigė, kad nori skubiai pateikti įstatymo pakeitimus, kad būtų ne taip paprasta vaikus atimti iš tėvų.