Mindaugas Puidokas: Indrei Makaraitytei esu tik veidmainis, o taisyti teisės aktų dėl vaikų teisių nereikia

Autorius: Mindaugas Puidokas Šaltinis: https://minfo.lt/lietuva/strai... 2018-11-21 21:57:51, skaitė 710, komentavo 2

Mindaugas Puidokas: Indrei Makaraitytei esu tik veidmainis, o taisyti teisės aktų dėl vaikų teisių nereikia

Seimo nario M. Puidoko atsakas į I. Makaraitytės publikaciją delfi portale:

Indrei Makaraitytei esu tik veidmainis, o taisyti teisės aktų dėl vaikų teisių nereikia... Darbo grupėje taisome juos ir darysiu viską, kad jie būtų pataisyti kuo skubiau.

Tuo metu dėl Kručinskų šeimos atvejo į mane kreipėsi Kauno gyventoja Jurgita Lukienė. Ši žurnalistė buvo rugsėjo 29 d. įvykio Kaune liudininkė ir pateikė Daivos Porutienės atsakymą į jos skundą Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriui. Esu pasipiktinęs pareigūnės atsakymu, kuriame vaiko atėmimo iš tėvo situacija ir darbuotojų elgesys įvertintas kaip formaliai tinkamas, o minėto skyriaus vadovai besąlygiškai remiasi skyriaus darbuotojų, dalyvavusių įvykyje, versija. 

Pažymėtina, kad net nebandyta nagrinėti įvykio liudininkės pateiktos informacijos. Esu labai dėkingas J. Lukienei už geranoriškumą ir nuoširdžias pastangas padėti šeimai. Būtent ji nuramino verkiantį berniuką, tėtį Gintarą ir liūdnai pagarsėjusį Ismailovą, kuris plėšė vaiką tėčiui iš rankų. Ši žurnalistė objektyviai mato abi medalio puses bei nemėgina balinti institucijų klaidų.

Jos pateiktos informacijos pagrindu kreipiausi į LR Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę bei į Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorę Aliną Jakavonienę su prašymu ištirti, ar rugsėjo 29 d. įvykio metu skyriaus darbuotojai nepažeidė jų veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. 

Paprašiau pateikti vaiko teisių apsaugos specialistų, dirbančių teritoriniuose skyriuose, ir turinčių teisę pildyti Grėsmės vaikui lygio nustatymo lentelę bei vykdyti vaiko paėmimo iš tėvų veiksmus, nuostatus ir kitus dokumentus, kuriuose yra nustatomi šių darbuotojų kvalifikacijos bei tarnybinių pareigų atlikimo reikalavimai. Svarbiausia, paprašiau E. Žiobienės prisiimti atsakomybę ir pateikti argumentus, kuriais remdamasi E. Žiobienė mano, kad nėra praradusi Lietuvos Respublikos Seimo ir visuomenės pasitikėjimo.

Keliu klausimą: ar jos veikla atitinka dabartinę probleminę situaciją šalyje ir ar E. Žiobienė turi nekvestionuojamos kompetencijos kontroliuoti padėtį bei atitinkamai reaguoti šioje ir kitose panašiose visuomenės nepasitenkinimą sukėlusiose situacijose? Lauksiu atsakymų.

delfistraipsnis.JPG

---
LDiena.lt Nereikia stebėtis, tokia skandinavų PRESSTITUTĖS pozicija: Indrė Makaraitytė - viena iš ŠAKALIENĖS GAUJOS sėbrių, kuri vykdė VAIKŲ GROBIMO ĮSTATYMO priėmimo informacinę priedangą ir dalyvavo ORGANIZUOTOJE GAUJOJE: