"Vilniaus moterų namai" reikalauja apginti išgamą ir moralinę degradę Dovilę Šakalienę nuo "žiniasklaidos smurto"

Autorius: Vilniaus Moterų Namai Šaltinis: https://www.facebook.com/vilni... 2018-11-18 00:25:05, skaitė 681, komentavo 4

Kviečiame sąmoningus piliečius boikotuoti portalą lrytas.lt ir išreikšti savo palaikymą Seimo narei Dovilei Šakalienei, aktyviai pasisakančiai už pagarbą žmogaus teisėms ir savo kaip Seimo narės veikla nuosekliai prisidedančiai prie nesmurtavimo kultūros įsitvirtinimo. Kviečiame išsiųsti šį Protestą portalo lrytas.lt redakcijai ir žurnalistų etikos sargams, taip patvirtinant, jog atsiribojame nuo smurto kultūros ir remiame problemų sprendimą tik dialogo būdu. Laiške reikia įrašyti žodį pritariu, savo vardą ir pavardę. Dėkojame už išreikštą pilietinę poziciją!

PROTESTAS
Vilnius
2018-11-15

Išreiškiame protestą dėl 2018 11 15 portale lrytas.lt publikuoto Vytauto Bruverio straipsnio „Po vaikų paėmimų skandalų aršiai puolamą Dovilę Šakalienę sukaustė baimė". Laikome jį publikavusį portalą prisidėjus prie neapykantą kurstančios informacijos sklaidos tuo grubiai pažeidžiant Žurnalistinę etiką. Šioje publikacijoje viešinama pjudanti ir įžeidžianti informacija Seimo narės Dovilės Šakalienės atžvilgiu, regimai tuo gardžiuojantis ir tampant ruporu - sąmoningai, nesąmoningai, pusiau sąmoningai - neapykantą kurstantiems, galimai nusikalstamą veiklą vykdantiems, esminius demokratijos principus pažeidžiantiems asmenims ir organizacijoms.

Portalo lrytas.lt pagarsinti raginimai susidoroti, teigimas, kad „tamsioms jėgoms" pavyko savo auką išgąsdinti, įbauginti ir beveik sunaikinti (...), laikytini dalinimusi sadistinėmis fantazijomis, nederančiomis Lietuvos kaip demokratinės valstybės žiniasklaidai. Straipsnio autoriaus cituojami pasisakymai, kurie priešingu atveju nebūtų pasiekę plačiosios visuomenės, nesilankančios radikalizuotuose, galimai propagandiniuose internetiniuose puslapiuose, tokiu būdu tapo paviešinti, taip didinant jų skaidą ir galimai sustiprinant poveikį. Esame įsitikinę, jog agresyvūs, klaidinantys, įžūliai su tikrove prasilenkiantys ir net neturintys tikslo konstruktyviai atspindėti problemą pasisakymai, kuriuos greičiau reikėtų vadinti išpuoliais grubiai pažeidžiančiais žmogaus teises ir esminius demokratijos principus, negali būti cituojami etikos principų besilaikančių žiniasklaidos priemonių, todėl ši publikacija diskredituoja visą portalą lrytas.lt.

Prisiminkime Prancūzijos kaip demokratinės valstybės ir jos piliečitį visuomenės laikyseną teroristinių išpuolių atžvilgiu, kuomet daugybė asmenų socialiniuose tinkluose viešai pareiškė, kad nėra ir nebus teroristų išgąsdinti ar įbauginti, ir palyginkime dalies Lietuvos visuomenės ir jos žiniasklaidos reakcijas iš esmės, kaip rašoma pačiame straipsnyje, prieš Lietuvos valstybę ir jos piliečius, nukreiptus pasisakymus, viešų asmentį diskreditavimo bandymus ir neapykantos kampaniją. Greičiausiai turėsime nusivilti ta pažanga, kurią jau pasiekėme per 28 - erius Nepriklausomybės metus atsikratydami sovietmečiui būdingos nepagarbos žmogaus teisėms.

Lietuvoje kaip ir kitose demokratinėse valstybėse turi pagaliau būti pasiekta bendro sutarimo nepublikuoti masinės žiniasklaidos priemonėse prie neapykantos kurstymo (ang. hate speech) prisidedančios informacijos, lygiai kaip demokratinės valstybės aktyviai ragina nepublikuoti teroristinių veiksmų aprašymo, nes būtent savo veiksmų išviešinimo siekia teroristai, manantys, jog tai prisideda prie jų veiksmų legitimacijos.

Reikalaujame, kad minėtas V. Bruverio straipsnis būtų nedelsiant išimtas, o jį publikavęs portalas lrytas.lt viešai atsiprašytų Seimo narės Dovilės Šakalienės. Išreiškiame palaikymą Seimo narei Dovilei Šakalienei, aktyviai pasisakančiai už pagarbą žmogaus teisėms ir savo kaip Seimo narės veikla nuosekliai prisidedančiai prie nesmurtavimo kultūros įsitvirtinimo. Atsiribojame nuo smurto kultūros ir remiame problemų sprendimą tik dialogo būdu.

---
LDiena.lt
Skaitytojams maloniai primenu - Dovilė Šakalienė visada stovėjo žiniasklaidos laisvės ir kūrybinės saviraiškos fronto pusėje:


Mano asmenine nuomone - moteris centre yra išgama ir moralinė degradė

Norintiems atsispausdinti pasipiktinusių bobų laišką: