„Savi“ iš „savų“ vaikų neatiminėja? Kodėl valdžiagyvės V. Vingrienės vaikai ir toliau gyvena smurto aplinkoje?

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/lietuva/strai... 2018-11-13 18:47:11, skaitė 933, komentavo 0

„Savi“ iš „savų“ vaikų neatiminėja? Kodėl valdžiagyvės V. Vingrienės vaikai ir toliau gyvena smurto aplinkoje?

Aiškėja nauji faktai apie tai, kas vyksta Lietuvoje ir vaikų teisių apsaugos srityje.

Šiandien (2018 lapkričio 13 dieną) žurnalistė Rūta Janutienė savo feisbuko paskyroje rašo:

„Vakar "Nuogoje tiesoje" Virginija Vingrienė patvirtino blogiausias nuojautas apie lietuviškąją Barnevernet sistemą: po to, kai Seimo narė pranešė apie smurtą jos šeimoje (pagal L. Kukuraičio grėsmių aprašą - II grėsmės lygis), V. Vingrienės šeimai nebuvo nustatytas joks grėsmės lygis, jų šeimoje socialinis darbuotojas nesilanko, į situaciją "buvo pažiūrėta plačiau". Vadinasi, teisi Aušra Maldeikienė, kuri teigė, jog "Matuko reformos" taikinys yra šeimos, kurios neturi galios ir finansinių resursų apsiginti nuo institucinio smurto prieš jų šeimą ir vaikus.“

Skaitytojams priminsime istoriją, kurią 2018 metų balandžio 3 dieną aprašė portalas delfi.lt. Kaip minima straipsnyje, Seimo narė Virginija Vingrienė dėl smurto artimoje aplinkoje kreipėsi į policiją. Vyras atsidūrė areštinėje. Seimo narė delfi protalui sakė pasipiktinusi policininkų požiūriu.

Virginija Vigrienė atsisakė komentuoti patirto smurto artimoje aplinkoje atvejį:

„Aš nenoriu komentuoti. (…) Taip, problema yra labai aktuali, ir dar vienas probleminis atvejis. (…) Taip buvo, bet aš nenorėčiau kalbėti apie tai. Tai yra privatus reikalas. Smurto prieš moterį tikrai neturėtų būti. Smurtas įvyko, taip. Aš nenoriu komentuoti šito atvejo, tai yra privatus reikalas, aš turiu vaikų, kuriems tikrai būtų nemalonu, ir aš nelabai norėčiau, kad šitas atvejis išeitų į spaudą“, – kalbėjo V. Vingrienė.

Parlamentarė žurnalistams plačiau atvejo nekomentavo, tačiau teigė „pakraupusi mūsų policininkų požiūriu į smurtą artimoje aplinkoje prieš moterį“.

Iš šio atvejo akivaizdu, kad Vaikų teises ginantys įstatymai taikomi su išimtimis ir nėra vienodi visiems Lietuvos gyventojams. Jei šeimoje smurtauja Seimo narys ar jo artimasis, niekas nesikėsina į vaikus ir jų nuo šios aplinkos neizoliuoja, nesiima plačiau tirti situacijos.

Tuo tarpu, jei toks atvejis būtų nutikęs paprastoje šeimoje, tai jau taptų pakankama priežastimi vaikus atimti. Ar tai ne nusikalstamos organizacijos veikimo būdas?

---
VAIKŲ PREKYBOS MAFIJOS veikimo schema Lietuvoje: