SAUGOMŲ MIŠKŲ BYLA: advokatas Saulius Dambrauskas kviečia GINTI viešą interesą ir tapti GRUPĖS IEŠKINIO NARIU (užpildyk pareiškimą ir išsiųsk!)

Autorius: Saulius Dambrauskas Šaltinis: http://www.gyvasmiskas.lt/saug... 2018-11-13 13:53:19, skaitė 227, komentavo 0

SAUGOMŲ MIŠKŲ BYLA: advokatas Saulius Dambrauskas kviečia GINTI viešą interesą ir tapti GRUPĖS IEŠKINIO NARIU (užpildyk pareiškimą ir išsiųsk!)

2018 11 12 Advokato Sauliaus Dambrausko žinutė

Maždaug prieš mėnesį privaloma tvarka informavau 42 valstybės institucijas apie pradedamą specialią Grupės ieškinio rengimo procedūra. Gauti atsakymai vienareikšmiai patvirtina, kad miškai saugomose Natura 2000 teritorijose masiškai pjaunami nesilaikant nacionalinės ir Europos Sąjungos teisės reikalavimų – negavus privalomos reikšmingumo išvados ir todėl neatliekant poveikio aplinkai vertinimo.

Šiuo metu yra inicijuojamas Grupės ieškinys dėl neteisėto miškų kirtimo „Natura 2000” teritorijose sustabdymo. Grupės ieškinys yra speciali, Lietuvoje nauja, viešojo intereso gynimo teisminė procedūra. Grupę sudaro Suinteresuota visuomenė kaip tai numato Orhuso konvencija ir Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymas. T.y. jos nariu gali tapti kiekvienas fizinis ar juridinis asmuo, kuris mano, kad jis yra suinteresuotas reiškiamu ieškiniu.

Kviečiu Jus tapti Grupės nariu ir siunčiu specialią pareiškimo formą. Labai svarbu palaikyti šią iniciatyvą, jeigu manote, kad miškai saugomose teritorijose turėtų būti kertami tik įvertimus tokios ūkinės veiklos realų poveikį toms vertingosioms savybėms, kurios lėmė teritorijos tapimą saugoma. Užpildytą ir pasirašytą Pareiškimą reikėtų atsiųsti kiek galima greičiau man, kaip grupės atstovui el. paštu: sauliusdamb@gmail.com.

Šį pareiškimą prašau persiųsti visoms adresatuose neįtrauktoms nevyriausybinėms aplinkosauginėms organizacijoms bei pilietiškiems žmonėms.

Atsisiųsti pildymo formą – Sutikimas tapti grupės nariu

P.S. Jeigu esate ar buvote finansuojami per AM institucijas, tai neturėtų tapti kliūtimi Jums tapti viešojo intereso gynimo dalyviu.

Pagarbiai,
Advokatas Saulius Dambrauskas
sauliusdamb@gmail.com.
Mob.tel. 8-686-18325
Tel. (8-37) 321646

PAPILDOMAI:

Spaudos konferencija: „Dėl neteisėtų miškų kirtimų saugomose teritorijose ir Aplinkos ministerijos sudarytos darbo grupės išvadų“.  Advokato Sauliaus Dambrausko komentaras: