Feisbuko "influenceris" demaskuoja KREMLIAUS RANKĄ: "būtų keista, jei šitie visi miškų gelbėtojai nebūtų staiga tapę vaikų gelbėtojais"

Autorius: Karolis Žukauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/zalza... 2018-11-12 18:22:09, skaitė 482, komentavo 2

Feisbuko

Kažkas šią savaitę klausė - kažkaip keistai aprimo kertamų medžių isterija, kažin kodėl? Pirma į galvą šovusi mintis - kertamus medžius pakeitė grobiami vaikai.

Dabar sugalvojau greituoju būdu patikrinti, kiek šiame spėjime yra tiesos. Perbėgau per savo paties špargalkę (https://goo.gl/L28sg7) ir viskas labai gražiai susidėliojo. Kai jau atrodė, kad tobulesnės temos už mišką lietuvio širdies ir smegenų dirginimui nėra, pasirodo, klydau - gi grobiami vaikai! Temos apšildymas įvyko su Norvegijos Barnevernet (žinoma, irgi vienu metu ne tik Lietuvoje, bet net keliose Rytų Europos šalyse), dabar pasitaikė puiki proga šią temą vėl pakelti iki isterijos lygio.

Juk jau kiek temų, susijusių su vaikais, turėjome isteriniame lygyje:

- Vaikų skiepai;
- Garliava;
- Norvegijos Barnevernet;
- Gimdymas namuose;
- Akropoliuose grobiami vaikai (ta tema buvo pasiekusi marazmo lygį, kai pradėtos platinti žinutės, kad vaikai įsiurbiami į šulinius:).

Akivaizdu, vaikų tema yra auksinė - eskaluok kiek nori visais įmanomais kampais, niekada nepraras aktualumo. Modelis vėl tas pats - imama reali problema, panaudojama kaip kibirkštis įžiebti gaisrui. Ir tada jau visi kūrena amžinąją isterijos ugnelę, šildosi nuo jos, nuo gaunamo dėmesio arba nuo rytuose pakilusios saulės.

O kertami miškai? Kokie miškai, niekam jie nebeįdomūs. Yra nauja gera tema, pirmyn!

Iš eilės per miškų temos herojų sąrašiuką:

✅ Justina Vidzėnė - žinoma, pagrindinė miškų isterijos veikėja jau gina vaikus. Nepamiršo ir miškų, bet kam jie ten beįdomūs, kai tokia karšta nauja tema.
✅ Rūta Janutienė - paskutiniai koks 10 FB įrašų - tik apie vaikus. Labai stumia apkaltą Seimo narei D. Šakalienei - įdomu, už ką ji tokio šios grupuotės dėmesio susilaukė. O dar visai neseniai Janutienė buvo pasiryžusi gultis kryžiumi už kiekvieną medį - ech, jau pamiršo.
✅ Gediminas Paplauskas - jau rašinėja apie vaikų grobimus, traukia savo archyvinius video iš 2013 m. ir sako, kad lyg pranašas numatė šeimos ardymo skandalą.
✅ Kristina Matulevičiūtė, kuri gyvendama Airijoje aktyviai gynė miškus, dabar jau savo FB nuotrauką puošia užrašu "STOP vaikų atiminėjimui".
✅ Tas pats užrašas puošia ir kitos miškų isterijos veikėjos - Lauros Čilinskaitės - FB nuotrauką.
✅ Būkime vieningi - kelių radikalių ir Putino laukiančių žemaičių portaliūkštis jau irgi publikuoja tekstus apie vaikų grobimą Lietuvoje (tie patys, kur dar neseniai priešino NATO tankus su miškais Lietuvoje).
✅ VšĮ "Karių teisių gynimo centras" - neturėdamas didelių vilčių patikrinau ir šį keistą darinį, manydamas, kad jie į vaikų temą tikrai nešoks ir, pasirodo, klydau - platina peticiją prieš Šakalienę, sakydami, kad čia "dėl karių vaikų". Kai labai nori, pritempti nėra sudėtinga.
✅ Algimantas Rusteika (eilinis FB isterijas palaikantis veikėjas, užblokavęs mane po mano teksto apie miškų kirtimą) - taip, jau irgi vaikų grobimo ekspertas.
✅ "Pabudome ir kelkimės" - nučiuožusio prorusiško veikėjo Rolando Paulausko grupė, kuri po mano pirmojo teksto tapo uždara, bet esu 100 proc. tikras, kad jos turinyje jau diskutuojama apie grobiamus vaikus. Tuo labiau, kad Vidzėnė yra grupės administratorė.
✅ Andrius Lobovas - didžiausias buvusios skiepų isterijos kėlėjas, nebuvo įšokęs į miškų kirtimo temą, bet, žinoma, jau rašinėja apie Lietuvoje grobiamus vaikus.
✅ Laisvas laikraštis - o kaip gi be jo šioje temoje.
✅ Milda Bartašiūnaitė praleido miškų kirtimo temą, bet jau gina vaikus.
✅ Tinklas - FB grupė, kurią per miškų skandalus sukūrė Rūta Janutienė, ir kuri, kaip spėjau, turėtų būti skirta tokių isterinių temų eskalavimui. Taip ir yra, joje jau dominuoja vaikų tema. Beje, ten aktyvi ir atliekų deginimo jėgainių tema - jei jie šoka į šią temą, vadinasi, teisybė yra priešingoje pusėje - reikės pasidomėti, ką jie siūlo dėl jėgainių ir kieno interesus bando stumti. 
✅ Valdas Vižinis, nuradikalėjęs ex komikas ir ex politikas - jau irgi nuo miškų prie vaikų peršoko.

Iš politikų jokių sensacijų nėra - prezidentinė grietinėlė jau šioje temoje:

✅ Naglis Puteikis - check.
✅ Arvydas Juozaitis - check.

✅ Mindaugas Puidokas - iš valstiečių reitingus šiuo žirgu labiausiai prajodinėti bando jis.

✅ (papildau) Ir dar labai gražus nekaltas sutapimas - advokatas Saulius Dambrauskas, aktyviai reiškęsis su Gyvu mišku ir dalyvavęs jų spaudos konferencijoje, dabar jau peršoko į vaikų temą ir advokatauja tai kauniečių šeimai, iš kurios buvo atimtas vaikas (ar vaikai, nesekiau, nežinau).

❌ Monika Peldavičiūtė - ir štai vienintelė miškų isterijos kovotoja, išlikusi lojali miškui, neperšokusi į vaikų temą. Jei atlaikys dar porą tokių temų pakeitimų ir liks lojali miškui - skaitau, kad mes jau turime naują kandidatę į Aplinkos ministres, po to kai Skvernelis sugriaus Vyriausybę dėl prezidentinių ambicijų.

Rezultatas į vienus vartus - nepykit ant Monikos, ji gal tik iš naivumo arba iš tikros meilės miškams nepakeitė temos. Gal pasitaisys.

Išvados? Vaikų tema yra kozirinė korta, numušanti visas kitas kortas vos per keletą dienų. Tobula isterijos kėlimo tema, ir būtų keista, jei šitie visi miškų gelbėtojai nebūtų staiga tapę vaikų gelbėtojais. Ir dar plačiau - į šią temą sušoko net tie, kas negelbėjo miškų.

Nes negi, lietuvi, tau nerūpi miškas, tu nesaugai vaikų?

Ech, koks gražus spektaklis, pasekam aktorius ir režisierius, nepamirštam jiems paploti po jo - jei iki spektaklio pabaigos nepasikeis siužetinė tema, dėl ko garantijų irgi neduočiau.

Kas toliau? Galim pafantazuoti:

- Visas geriamas Lietuvos vanduo užkrėstas - neprauskit juo vaikų, neduokit jiems gerti!
- Kelinininkai, tiesdami kelius, naudojo kenksmingas medžiagas - karštomis vasaros dienomis tie nuodai skleidžiami į aplinką, nevažinėkit keliais, sėdėkit namuose!
- Visuose Lietuvos bananuose - pilna adatų! (ai, šita jau buvo panaudota).
- Vaikų darželių maistas - nuodingas, žudomi vaikai! Neveskit vaikų į darželius!
- (kas nors prieš Europos Sąjungą)
- Bankai parduoda jūsų asmeninius duomenis ir iš to uždirba - meskit bankines paslaugas, nesinaudokit jais!

Nerealu, neįmanoma, tauta nėra tokia naivi, neužkibs? Dar pažiūrėsim.

---

Tęsiant "grobiamų vaikų" gynėjų istoriją. Užplūdo čia įdomių veikėjų srautas pas mane - Janutienė plūstasi, Puidokas teisinasi, raudonom juostelėm FB profilius pasižymėję teigia žinantys, kad man už šitą įrašą sumokėta (cituoju: "Zinai gi pats, kas tave pasamde sios informacijos surinkimui. Yra gi viskas juodu ant balto. Kiekvienas click'as - tai pinigai. Dideli pinigai"). Sunku gyvent tokiame amžinos paranojos pasaulyje - įlindau vakar į kelių tokių aktyvistų FB sienas pažiūrėti, kas tai per veikėjai. Įdomumo dėlei keli printscreenai iš diskusijos vienoje sienoje. Ir čia, jei ką, diskutuoja advokatė, viena iš viso šio judėjimo aktyvisčių, dalyvaujanti spaudos konferencijose ir pan.

Jei tingite skaityti, keletas ištraukų, kokį naratyvą formuoja "grobiamų vaikų" isterijos iniciatoriai. Diskusija vyko apie tai, kad reikia emigruoti iš Lietuvos, kelios citatos:

- "Šitoje šalyje niekada nebus saugu".
- "Apie Vokietiją galvoju. NT gundo Armėnijoje, Gruzijoje, Ukrainoje".
- "Jeigu (Vokietijoje) homoseksualūs valdžioje, tada tame mieste atiminėja vaikus".
- "Išmokti rašyti lenkiškai yra niekis, palyginus su rizika likti Lietuvoje".
- "Jei bėgti su vaikais, tai į Baltarusiją".

Neabejoju, kad panašūs teiginiai eina per visas šito keisto judėjimo grupes - panaršykit, įsitikinsit.

Dar atkreipkit dėmesį į vieną detalę, kas jiems svarbu. Lenkija emigracijai netinka, nes, pasirodo, "ten skundžia dar labiau nei Lietuvoje". T.y. problema ne blogas elgesys su vaikais, dėl kurio taikomos griežtos sankcijos, bet tai, kad kokie nors kaimynai gali paskųsti. Ir pagal tai renkamasi valstybę emigracijai - kur galėsi ramiai elgtis kaip nori ir niekas tavęs nepaskųs.

Be prikurtų kliedėsių apie homoseksualų Vokietijoje grobiamus vaikus, be nesąmonių apie Lenkijoje kunigų masiškai išnaudojamus vaikus, jie dar užsiima ir sistemingu raginimu emigruoti. Kažin kaip tai draugauja su Administracinių teisės pažeidimų kodekso 207 straipsniu?

"Sistemingas raginimas arba kurstymas žodžiu, raštu arba kitokiu būdu Lietuvos Respublikos piliečius emigruoti į užsienį – užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų."

Ir kam naudinga skatinti emigraciją iš Lietuvos?

Miškų kirtimo temos galai vedė į pasipriešinimą NATO plėtrai Lietuvoje ir užsienio investicijoms čia (estai, beje, kaip tik patvirtino, kad milijardinės investicijos į celiuliozės fabriką pas juos nebus: https://goo.gl/G6eSLL). Vaikų tema irgi turi kelis galus, link ko ji veda, be tradicinio bandymo supriešinti tautą ir palaikyti nuolatinį jos susierzinimą - nepasitikėjimas valstybės tarnybomis ir emigracijos skatinimas. Kartais labai bukai, tiesmukai ir atvirai, galėtų Lietuvos policija čia pasidomėti.