"Lietuvos žinios" stojosi ginti VAIKŲ GROBIMO įstatymą prastūmusią Barneverneto agentę: "Vaikų „grobimo“ isterija: Dovilė Šakalienė susilaukė grasinimų nužudyti"

Autorius: Rūta Miškinytė Šaltinis: https://www.lzinios.lt/lzinios... 2018-11-06 19:27:06, skaitė 2479, komentavo 13

Dovilė Šakalienė susilaukė grasinančių žinučių ir pasidalino su LŽ

Prieš metus Seimas pritarė Dovilės Šakalienės teiktam vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo projektui. Po to kai šių metų spalį šalį sudrebino vaiko paėmimo iš kauniečių šeimos drama, vaikų apsaugos ir vaikų teisių tema ėmė reikštis visi, kas netingi. Seimo narė teigia tapusi nevykusio įstatymo įgyvendinimo atpirkimo ožiu.

Pastaruoju metu socialiniame tinkle „Facebook“ bei pačiuose įvairiausiuose portaluose pradėta platinti Rūtos Janutienės inicijuota peticija, kurios tikslas – apkalta Dovilei Šakalienei. Tačiau tai – tik ledkalnio viršūne. Visai neseniai buvo paviešinti ir išplatinti asmeniniai politikės kontaktai.

„Platinami tokie gąsdinantys vaizdeliai, fotomontažai, kur aš vaizduojama su nacistine uniforma, ir parašyta, kad Šakalienė grobia vaikus darželiuose. Po apačia parašyti mano kontaktai – asmeninis telefono numeris, asmeninis elektroninis paštas. Mačiau, kad tuo pasidalinta dešimtis tūkstančių kartų. Dėl to mano elektroninis paštas ir mano telefonas yra užpilti įvairiausiomis žinutėmis, skambina nepažįstami žmonės, kurie tiesiog rėkia ant manęs“, – LŽ pasakojo Dovilė Šakalienė.

Politikė teigė, kad grasinimai susidoroti iš tikrųjų gąsdina:

„Tame pačiame feisbuke turėjau apriboti komentarų talpinimo funkciją, nes iš vėžių tikrai išmuša žmonės, grasinantys mane nužudyti, arba kurstantys kitus tai padaryti. Tikrai lengva sukurstyti pyktį ir tokią tiesiog masinę psichozę galvojant, kad yra Seimo narė, kuri ardo šeimas ir nori atiminėti vaikus iš šeimų. Tai liūdina, turint omenyje, kiek aš tiek stengiausi ir tiek metų dirbau prie tos vaiko teisių apsaugos įstatymo versijos.“

Agresyvią politikės atžvilgiu informaciją platinti socialiniuose tinkluose padėjo šimtai žmonių, tačiau prie to skatinimo prisidėjo ir tokie melagingomis naujienomis bei prorusiška propaganda garsėjantys puslapiai, kaip ldiena.lt ir minfo.lt.

„Tokios informacijos platinimui buvo naudojami įvairūs profiliai, bet turbūt aktyviausiai reiškėsi turbūt net ne vienoje Valstybės saugumo departamento ataskaitoje įvardintas portalas ldiena.lt bei panašaus profilio portalas „Minfo“. Tai yra radikalūs, marginaliniai portalai ir nors suprantu, kad jų pasiekiamumas nėra didelis, tų kelių tūkstančių užtenka, kad būtų pakankamai rimtai sutrikdytas Seimo nario darbas“, – LŽ teigė Dovilė Šakalienė.

Kolegos panašaus turinio žinučių nesusilaukia

Pasiteiravus, ar daugiau Seimo narių arba vaiko teisių apsaugos darbuotojų susilaukia panašaus turinio grasinimų, Seimo narė teigė, kad atpirkimo ožiu pasirinkta būtent ji.

„Kaip suprantu, aš buvau pasirinkta tokiai atpirkimo ožio pozicijai ir visas tas srautas eina man. Kolegos tik užjaučia ir sako, kad iš tikrųjų labai skaudu, kai daugelis net neįsigilina, ką konkrečiai kuri valdžios institucija daro ir kas yra atsakingas už įstatymo leidimą, o kas – už vykdymą. Viskas, ką būdama opozicijoje galiu padaryti – tik raginti ir kviesti telkti pajėgas, skirti lėšas. Tikrai, ne visada žmonės skiria, ką gali padaryti būdamas Seime, o ką turi daryti savivaldybės ar kitos nacionalinės institucijos. Turbūt mums reikia šviesti visuomenę“, – pasakojo Dovilė Šakalienė.

Galvoja kreiptis į teisėsaugą

Seimo narė teigė tokio pobūdžio grasinimų sulaukusi dar spalio pabaigoje.

„Kai kurie teisininkai man pataria dėl grasinimų, kurstymų nužudyti – kad turėčiau perduoti duomenis teisėsaugai. Svarstau, ar tai padaryti. Dar nesu apsisprendusi. Taip, tai trukdo dirbti, visi tie nepelnyti kaltinimai, nes mano tikslas yra tai, kad kiekvienas vaikas galėtų saugiai augti šeimoje ir kad kiekviena šeima galėtų gauti atitinkamą pagalbą. Tačiau tikra dėl to dar nesu“, – LŽ teigė Seimo narė.