Konservatoriai, pirmyn! Prezidentė patikėjo jiems brangiausią dalyką

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-10-22 10:21:13, skaitė 559, komentavo 0

Konservatoriai, pirmyn! Prezidentė patikėjo jiems brangiausią dalyką

Rusijos muzikantams, poetams ir kitiems menininkams, kurie bent vieną kartą pasirodė Kryme, jam įstojus į Rusiją, gali būti uždrausta įvažiuoti į Europos Sąjungą per Lietuvos vartus

Atitinkamą iniciatyvą kelia Lietuvos dešinieji, kuriems atstovauja buvęs užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis ir jaunas, bet perspektyvus politikas Laurynas Kasčiūnas. Jie jau kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją, ragindami išplėsti kriterijus, pagal kuriuos galima bus uždrausti įvažiuoti į Lietuvą.

Rusijos reperio Timati karjera pakibo ant plauko. Ji gali pasibaigti bet kurią sekundę. Iš tiesų, be solinio koncerto Vilniuje, nė vienas didingas muzikantas negali laikyti savo karjeros sėkminga.

Ir užkardo kelyje link šios svajonės vaidmenį atlieka garsus Lietuvos politikų duetas Ažubalis&Kasčiūnas. Jų paskutinis hitas — "Nepamatys Timati Lietuvos žemės" — rodo naujus populiarumo rekordus. Jau paruoštas šių atlikėjų naujas albumas "Antirusiškos sankcijos". Šio albumo dainų temos pasiskolintos iš brolių ukrainiečių, kurie jau ketverius metus gieda himną "Get, moskaliai!"

Europos choras "Vaivorykštė"

Kas žino muzikos impresionisto, kompozitoriaus Jurijaus Faliko (1936-2009) kūrinius, supras, apie ką eina kalba. Tiems, kas nežino, papasakosime, kad kiekvienas jo muzikos akordas yra disharmoniškų garsų kakofonija, tačiau kai šie akordai skamba vienas po kito, visi girdi žavingą, hipnotizuojančią muziką.

Būtent toks yra šiuolaikinės Europos politikos choras. Jame kiekvienas iš 28 dalyvių dainuoja savo dalį, kurią galima išskirstyti pagal šviesos spektrą.

Italai sako, kad reikia panaikinti sankcijas Rusijai. Baltai šaukia: "Jokiu būdu!" Vokiečiai nori šildytis Rusijos dujomis, o lenkai — amerikiečių SGD.

Lietuviai kelia isteriją dėl Baltarusijos AE statybų netoli jos sienų, o TATENA ekspertai sako, kad nėra priežasčių panikuoti. Ir visai šiai Europos polifonijai bando diriguoti iš karto keli politikos maestro. Čia ir Angela Merkel, Emanuelis Makronas, Andžejus Duda ir net Petro Porošenko.

Lietuvos rusofobijos "saldi porelė"

Lietuvos vaivorykštės spalvos choro dainininkai garsiausiai dainuoja prakeikimus Kremliui. Dėl bet kokios priežasties arba tiesiog — be priežasties. Šioje grupėje solistės vaidmenį atlieka Dalia Grybauskaitė. Tačiau jau po šešių mėnesių ši dainininkė turi palikti sceną. Kažkas turi perimti jos partiją.

Lietuvoje pakanka šio stiliaus dainininkų. Ypač konservatorių stovykloje (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija). Su didžiausiu atsidavimu veikia du Seimo nariai — Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas. Jų politinį duetą žmonės jau seniai meiliai pravardžiuoja "saldžia porele". Duetas dainuoja vienintelę dainą "Ate, Rusija".

Ypač uoliai Ažubalis ir Kasčiūnas sudaro Lietuvai nepageidaujamų rusų pop žvaigždžių sąrašą. Šis juodasis sąrašas prasidėjo nuo Olego Gazmanovo. Vėliau jį papildė ir kiti Rusijos atlikėjai.

Pasak Kasčiūno, Kremlius išnaudoja Rusijos muzikantus ir dainininkus, kurie atvyksta į Lietuvą, siekdami suformuoti tam tikras idėjas visuomenėje ir supažindinti žmones su Rusijos kultūra ir informacine erdve.

"Esame įsitikinę, kad tokių atlikėjų vieša veikla privalo būti vertinama taip pat griežtai, kaip Rusijos verslininkų — oligarchų, kuriems uždrausta atvykti į JAV ir ES valstybes, parama Kremliaus vykdomai agresyviai užsienio politikai", — teigė Kasčiūnas.

Raginimai surengti teroro išpuolį

Ir jei Ažubalis ir Kasčiūnas tiesiog nenori įsileisti Rusijos atlikėjų, kurie išdrįso koncertuoti Krymo pusiasalyje po susivienijimo su Rusija, į Lietuvą, tai jų partijos narys Algis Ramanauskas nuėjo dar toliau.

Prieš atvykstant į Lietuvą su koncertais 2018 metų kovo mėnesį Filipui Kirkorovui, Ramanauskas atvirai ragino savo šalininkus surengti teroro išpuolį. Jis pasiūlė koncerto metu įmesti į Kirkorovo gerbėjų minią bombą, o dar vieną mesti po pusvalandžio, kai šalia žuvusiųjų susirinks jų giminės ir draugai.

Lietuvos teisėsaugos institucijos ignoravo šį atvirą raginimą smurtauti. Apie tai Temidės tarnams priminė Vilniaus miesto tarybos narė Romualda Poševeckaja. Savo atvirą laišką visuomenei ji paskelbė Lietuvos rusakalbėje žiniasklaidoje ir citavo Ramanausko žodžius.

"Besimėgaudamas smulkmenomis, autorius (Algis Ramanauskas — Sputnik) aprašė, kaip Kirkirovo gerbėjų mėsos gabalai išsitaško į visas puses, piktdžiugiškai niekina rusakalbius gyventojus — autoriaus teigimu, tai "šunys ir mėšlas". Po to, kai susirinks aukų giminaičiai ir draugai, jis pasiūlė susprogdinti dar vieną bombą. "Speciali uždelsto veikimo bomba, gudriai paslėpta, turėtų sprogti praėjus kelioms minutėms po pirmo sprogimo, kai susirinks gelbėtojai, gydytojai ir aukų giminės. Ir tada "Lietuva laisvai įkvėps ir pradės naują šviesų etapą...", — cituoja Ramanauską miesto tarybos narė.

Jos atvirą laišką pasirašė keletas žinomų politikų ir rusakalbių bendruomenių veikėjų. Užklausa buvo išsiųsta žurnalistų etikos komisijai. Tačiau, akivaizdu, galimybės pritraukti atsakomybėn marginalą-rusofobą yra menkos.

Tuo tarpu patariame Timati nerizikuoti ir, prieš kraunantis lagaminus kelionei į Lietuvą, paklausti, ar įsigaliojo Ažubalio ir Kasčiūno prašymas, susijęs su atvykimu į Lietuvą, ar Timati nebuvo įtrauktas į slaptą juodąjį sąrašą, kurį turi tik Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, ir viešai niekas neskelbia įtrauktų asmenų vardų.