Dėkui tau PRIBALTIKA už tavo rusofobiją

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2018-10-20 18:55:02, skaitė 842, komentavo 1

Dėkui tau PRIBALTIKA už tavo rusofobiją

Sankcijos prieš Rusija suteikia Rusijos ekonomikai augimo stimulą, rašo vedančioji JAV verslo leidykla "The Wall Street Journal". Sankcijos tik sustiprina Rusiją tiek ekonominiu, tiek politiniu požiūriu, o profesionalūs rusofobai, kaip kad Pribaltikos politikai, kurie triedaliojo dėl skausmingiausių priemonių prieš Rusijos Federaciją, galiausiai suveikė Kremliaus naudai."
JAV problema yra ta, kad sankcijos (prieš Rusiją -" RuBaltic.Ru ") neturi planuoto poveikio, atsižvelgiant į silpno rublio ir aukštų naftos kainų derinio pasekmes", - rašo "The Wall Street Journal" amerikiečių dienraštis. "Amerikos sankcijos suteikė netikėta paskatinimą Rusijos ekonomikai ".
Verslo leidinys pripažįsta, kad JAV sankcijos skatina Rusijos ekonomikos augimą ir prisideda prie makroekonominės padėties pagyvinimo. Tai liečia sankcijas ne tik prieš Rusiją, bet ir prieš Iraną. "Nuo rugpjūčio vidurio naftos, pagrindinės Rusijos eksporto prekės, išaugo beveik 14%. Tai daugiausia dėl to, kad atnaujintos JAV sankcijos prieš Iraną, kurios apriboja naftos tiekimą iš šios šalies ", - rašo WSJ.
Tai yra viena vertus.
Kita vertus, rublio kritimas, kuris susilpnėja prieš dolerį su kiekvienu naujuoju  sankcijų prieš Rusiją rinkiniu, galiausiai virsta naudą Rusijai.
Pirma, JAV doleriai, gauti iš Rusijos naftos pardavimo Rusijoje, perskaičiuojami į rublius, o didėjantis dolerio kursas dar labiau padidina Rusijos ekonomikos pajamas iš naftos pramonės.
Antra, brangi valiuta sustiprina Rusijos gamintojų poziciją. Importas, nupirktas už eurus ir dolerius tampa brangesnis, todėl rusams verta pirkti šalyje pagamintus produktus. Parduoti  už valiutą taip pat tampa labiau pelninga, taigi Rusijos eksportas auga.
Trečia, sankcijos padeda Rusijai sumažinti užsienio skolos lygį. Rusijos privačios ir valstybinės skolos, priklausančios užsienio investuotojams, sumažėjo nuo 2016 m., o einamosios sąskaitos perteklius Rusijoje, jos operacijose su likusiu pasauliu, šių metų kovo mėnesį padidėjo iki 18,3 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 14,6 mlrd. prieš tai buvusių metų ketvirčiu .
Iš visų šių faktų Wall Street Journal daro paradoksalią išvadą.

Visi vakaroidų bandymai suduoti skaudų smūgį Rusijos ekonomikai, siekiant priversti Rusijos vadovybę pakeisti savo užsienio politiką, ne tik nepasiekė tikslo, bet ir tapo svarbiu ekonomikos augimo veiksniu. Šią WSJ išvadą patvirtina tarptautinių ekonomikos okos  ekspertinių centrų vertinimais.
"Rusija įspūdingai prisitaikė prie mažesnių naftos kainų ir sankcijų, - sako finansinių tyrimų agentūros" CreditSights " komunikatas. "Valstybinis skolos lygis yra protingai žemam lygyje, o išorės įsipareigojimų apimtis dabar gerokai sumažėjo".
Pasak Prancūzijos finansinės grupės "Societe Generale", šios sankcijos Rusijai padeda mažinti užsienio skolos lygį kada jis auga vyriausybei ir bendrovėms. Taip atsitinka tiek dėl rublio kritimo, neleidziant emitentui paimti skolų doleriais, ir dėl baimės, kad JAV taikys sankcijas dėl prekybos Rusijos Federacijos dolerinėmis skolomis.
"Aukštos naftos kainos ir silpnas rublis yra daug pelningesnės Rusijai, nes iš biudžeto požiūriu tai yra dvigubas pliusas", - sako "Aberdeen Standard Investments" paskolų portfelio besivystančioms rinkom valdytojas Viktoras Shabo.
Taip kad sankcijos neužudė Rusijos, o padarė ją tik stipresne. Nė viena vakaroidų sankcijų politikos užduotis nebuvo pasiekta. Rusijos užsienio politikos peržiūrėjimo  neįvyko, o Rusijos ekonomika nebuvo "suplėšta skutus". Priešingai, sankcijų dėka ji auga.
Gaunasi, kad Rusija turi būti labai dėkinga tiems profesionaliems rusofobams, kurie visus šiuos metus planavo įvesti ribojančias priemones jos ekonomikai.Be kita ko, ji turėtų būti dėkinga Pribaltikos šalims, kurios buvo didžiausios Jevrosojūzo sankcijų Rusijai entuziastės, ir siekdamos  pakenkti Rusijai, kenkė savo šalių ekonomikoms .
Dabar Pribaltikos valstybėms turėtų būti dėkingi tų pramonės šakų darbuotojai, kurios pastaraisiais metais išaugo dėl sankcijų karo.
Pirmiausia šiaurės vakarų Rusijos jūrų uostų savininkai, akcininkai ir darbuotojai, kurie, dėka Lietuvos, Latvijos ir Estijos, turėjo rekordinę apyvartą.  Antirusiška Pribaltikos politika 2016 metams privertė Rusijos vadovybę priimti principinį sprendimą nustoti remti šią politiką rubliais. Valstybiniu lygiu buvo nustatyta užduotis: iki 2020 m. nė vienas Rusijos krovinys neturėtų eiti per Pribaltikos šalių uostus.
Dėl to Baltijos uostų krovos apimtys nuolat mažėja, o Rusijos Baltijos uostų krovinių apimtys  nuolat auga.Nuo 2012 m vien Ust-Lugos krovinių apyvarta išaugo daugiau nei dvigubai: nuo 46,8 iki 103,3 mln. t. Rygos ir Talino uostai per tą patį laikotarpį prarado iki ketvirtadalio apyvartos per metus.
Rusijos žemdirbiai  taip pat galėtų žemai nusilenkti Pribaltikos politikams už "sankcijų karą" , norėdami inicijuoti "sankcijų karo" tarp Jevrosojūzo ir Rusijos kurstymą Per ketverius Rusijos maisto produktų embargo metus šalies vaisių, daržovių, sūrio, pieno ir mėsos vietinių gamintojų dalis vidaus rinkoje labai išaugo, o Rusijos maisto sektorius taip smarkiai sustiprėjo, kad jis pradėjo užkariauti užsienio rinkas.

Rusijos gamintojų stiprėjimas vyksta dėl Rusijos tradicinių prekybos partnerių, įskaitant ir Pribaltikos šalis, eksportuotojų silpnėjimo, kuriiems sankcijų politika smarkiai smogė, išmetė juos iš Rusijos rinkos. Šprotų iš Latvijos ir Estijos draudimas paskatino naujų žuvies konservavimo įmonių statybą Rusijos Federacijoje. Atsilaisvinusi Pribaltikos mėsos ir pieno produktų niša Rusijos lentynas buvo užpildyta šalyje pagamintais analogais.
Panaši situacija ir paslaugų sektoriuje. Pribaltikos šalių populiarumas tarp rusų turistų per pastaruosius metus sumažėjo dvigubai. Tais pačiais metais Rusijos turistų srautas į Kaliningrado sritį išaugo tiek pat.
Pribaltikos politikai yra arba Kremliaus agentai, arba latentiniai "vatnikai", kurie slaptai myli Rusiją, ar tokie idiotai, kad net idiotų varžybose jie užima antrą vietą, nes jie yra idiotai.
Jų antirusiški pribaltiška politika galiausiai atsisuka žala savo piliečiams ir nauda tiek atskirų gyventojų grupėms Rusijos Federacijoje, tiek visoje Rusijoje bendrai. Žinoma, kad greičiausiai bus tikimiausia trečioji galimybė. Vargu ar veikėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos sąmoningai dirba Rusijos gerovei. Bet vienaip ar kitaip paaiškėja, kad jie dirba. Ir dėl to, kiekvienas Rusijoje, kuris laimėjo iš šios labai keistos politikos, turėtų pasakyti Pribaltikos šudeličiui didelį žmogiškąjį dėkui.