Gyvenimą keičiančios idėjos

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/gyvenim... 2018-10-18 12:16:19, skaitė 309, komentavo 1

Gyvenimą keičiančios idėjos

Nemanau, kad gyvenimas lengvas. Tačiau yra vienas dalykas, kuris pakeitė viską, kai jį supratau. Tai, kaip mąstote, nulemia jūsų gyvenimo eigą. Tačiau teisingai mąstyti – labai sunku. Štai dėl ko mes to nedarome. Žmonės nemėgsta galvoti. Galvoti – reiškia daryti išvadas. O išvados ne visada malonios.

Toliau pateiksiu žiupsnelį minčių apie gyvenimą, kurios visiems laikams pakeis jūsų gyvenimo būdą. Pasiruošę?

Mąstykite plačiai, o veikite mažais žingsneliais. Norite sukurti stambų verslą? Pakeisti žmonių gyvenimą? Palikti po savęs pėdsaką istorijoje? Užsidirbti milijoną? Niekada neleiskite, kad žmonės jus stabdytų, kai kalba eina apie idėjų realizavimą. Tai pernelyg sudėtinga? Kiti žmonės tuo jau užsiima? Na ir kas? Jūs irgi galite aukštai nusitaikyti. Jūs neturite ko prarasti. Tiesiog įsitikinkite, kad veikiate nedideliais žingsneliais. Darbuokitės ir išlikite praktiškas. Kaip ten bebūtų, viskas, ko jums reikia – vienos didelės pergalės. O jei nusitaikote žemai, nelaukite gerų rezultatų.

Problemos – tai klausimai be atsakymų. Nesuprantu, kodėl žmonės puola į paniką, kai susiduria su kokia nors problema. „Tai baisiausias dalykas pasaulyje!“ – šaukia jie, apimti baimės. Kiekvieną kartą, kai patiriate stresą dėl problemos, jūs iš tikrųjų sabotuojate savo paties gyvenimą. Nereikia panikuoti. Turėkite galvoje: problema – tai viso labo klausimas be atsakymo. Taip kad pradžiai nusiraminkite, o paskui pradėkite ieškoti atsakymo.

Kurkite santykius su tvirtais pamatais. Kodėl žmonės tęsia nesveikus santykius? Dėl pinigų, iš vienatvės, smurto baimės, dėl to, kad trokšta dėmesio? Jeigu su kuo nors nesiklosto santykiai, nežiūrint į jūsų daugkartines pastangas juos pagerinti, atėjo laikas eiti toliau. Meilė neturi savo priešingybės. Kai kažką mylite, negalite tuo pat metu to žmogaus neapkęsti. Bet kokių santykių pamatais turi tapti meilė, pagarba, palaikymas, pasitikėjimas, kantrybė, juokas, liūdesys ir pokalbiai iš širdies.

Viskas gyvenime turi vertę. Jūs visada už viską mokate pinigais, laiku ar kitais resursais. Gyvenimas – kaip verslas. O geri verslininkai eikvoja savo resursus su protu. Kokiu būdu? Jie skaičiuoja. Niekada tuščiai nešvaistykite savo resursų, ypatingai laiko.

Nebijokite priimti sprendimų. Gali pasirodyti, kad atsisakymas priimti sprendimus nepadarys jokios žalos, tačiau tai klaidinga nuomonė. Laukti, atidėlioti, abejoti, pernelyg daug analizuoti – visa tai beprasmiška. Nebijokite priimti neteisingo sprendimo. Jeigu taip atsitiko, atsiprašykite ir ieškokite kitos išeities.

Tapkite lyderiu jau šiandien. Kartais jūs lyderis, kartais – sekėjas. Galite būti lyderiu darbe, o sekėju – namuose. Tame nėra nieko blogo. Be to, lyderystė neturi nieko bendro su jūsų padėtimi. Žinote, kada iškyla tikra problema? Kai visi žiūri vienas į kitą ir niekas nenori imtis atsakomybės. Kai tik prisiimsite atsakomybę, automatiškai tapsite lyderiu.

Produktyvumas. Yra tik vienas dalykas, kuris leis jums pasiekti kažką nuo nulio – atkaklus darbas. Ir visgi reikia įsitikinti, kad dirbate efektyviai, o ne tuščiais apsisukimais. Atlikite gerai vieną darbą ir pereikite prie sekančio.

Žvelkite į save kaip į pardavėją. Visi mes pardavėjai. Skamba nemaloniai, tačiau niekur nuo to nesidėsi. Kai su kuo nors susitinkate, jūs save parduodate. Tas pats pasakytina, kai darbinatės. O kai parduodate – būkite sąžiningi ir skaidrūs. Nešvaistykite laiko žmonėms, kuriems nepatinkate. Pardavimai neturi nieko bendro su tuo, kiek žmonių nenori pirkti jūsų produkto. Kalba eina apie tuos, kuriems jūsų gaminamas produktas patinka.

Jei norite labiau savimi pasitikėti, pagilinkite įgūdžius. Jeigu netikite savimi, motyvuojantys straipsniai jums nepadės. Pasitikėjimas ateina tada, kai tampate geru kokios nors srities specialistu. Kaip to pasiekti? Mokykitės, veikite, gaukite rezultatą ir kartokite procesą iš naujo. Šitokiu būdu sulig kiekviena diena pasitikėjimas savimi bus vis didesnis.

Vertinkite draugus. Kai esame vieni, mes anksčiau mirštame. Galite manyti, kad draugai nereikalingi, tačiau taip nėra. Taip kad būkite geresni vienas kitam. Ir gerbkite faktą, kad draugai turi savo gyvenimą. Ypač kai tampate vyresniais ir atsiranda daugiau pareigų ir mažiau laiko. Viskas keičiasi, tame tarpe ir žmonės, tačiau išlieka ryšiai.

Netikėkite viskuo, ką matote. Mes gyvename pasaulyje „Pasižiūrėk į mane!“ Visi nori tapti įžymiais ir iš kailio neriasi, kad pritrauktų dėmesį. Netikėkite visomis sėkmės istorijomis, kurių tiek daug pilasi iš TV ar interneto. Tinklaraštininkai, video blogeriai, Instagramo žvaigždės, tik ką iškepti milijonieriai – visi jie mums atrodo idealūs. Tačiau jums parodoma tik nedidelė dalis bendro vaizdo. Neverta, žinoma, tapti visiškai cinikais, tiesiog nespręskite, vadovaudamiesi pirmuoju įspūdžiu.

Išmokite išklausyti kritiką. Kai kažkas suranda laiko jus pakritikuoti, turėtumėte būti už tai dėkingi. Nes kritika – tai jūsų kuras, degalai. Galite panaudoti kritiką savęs, savo produkto ar paslaugos tobulinimui. Kai kritika neturi prasmės, ji gali jus bent jau įpykdyti, o tai irgi labai gerai. Šita pykčio rūšis irgi naudinga: „Aš jiems parodysiu!“

Jeigu negalite pasirūpinti savo organizmu, reiškia, negalite pasirūpinti niekuo. Patinka jums tai, ar nepatinka, tačiau žmogus ne visiškai kontroliuoja savo sveikatą. Visada turėkite galvoje – jūsų organizmas – ne sąvartynas. Kiekvieną dieną nuveikite kažką sveikatos labui. Jeigu nesugebate to padaryti, tai ką jūs apskritai sugebate? Žvelkite į tai kaip į investiciją, kuri atsipirks sunkiais laikais, nes kuo jūs stipresnis, tuo atsparesnis.

Laimė – tai sprendimas. Jūs kontroliuojate savo mintis. Tai reiškia, kad patys sprendžiate, ką daryti su gyvenimu. Jeigu jaučiate nepasitenkinimą, pyktį ar nusivylimą, problema slypi jumyse. Man visada atrodė: „Niekada nebūsiu laimingas, juk tam reikia turtų, didelio namo, prašmatnaus automobilio“. Tačiau aš smarkiai klydau. Mes galime būti patenkinti ir dabartiniu gyvenimu. Viskas, ko tam reikia – tvirto sprendimo. Ir tada, nepaisant visų peripetijų, visada jausitės laimingas.

Atlikite kuo daugiau sunkių veiksmų. Kai nuveiksite kažką sunkaus (visai nesvarbu ką būtent), pajausite pasitenkinimą. Ir tai automatiškai suteiks gyvenimui prasmę. Vietoje to, kad vartotumėte begalę nereikalingų produktų, pramogų, informacijos, geriau skirti laiko problemų sprendimui, pagalbai kitiems, kažko naujo kūrimui.

Kad ir ką darytumėte, įsitikinkite, kad tai teikia naudos kitiems.

Nesėdėkite vienoje vietoje. Eikite ir darykite.

Jūs vis dar čia? Ko laukiate? Pirmyn!

Darius Foroux