Lietuviški kačiukai ir šuniukai kartu su kibinais keliaus į Japoniją

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-10-17 18:07:41, skaitė 464, komentavo 0

Lietuviški kačiukai ir šuniukai kartu su kibinais keliaus į Japoniją

Ministro pirmininko Sauliaus Skverneliaus vadovaujamos vyriausybės delegacijos vizito į Japoniją metu Lietuvos žemės ūkio ministerija pasiekė didelį diplomatinį laimėjimą

Lietuvos politikai sugebėjo susitarti su Japonijos partneriais dėl pusfabrikačių bei augintinių eksporto. Tarp potencialių eksportuojamų produktų minimos picos ir kibinai, kurių sudėtyje yra paukštienos ir sūrio.

Visą praėjusią savaitę Lietuvos žiniasklaida su nuoroda į Vyriausybę kalbėjo apie sėkmingą Skvernelio vadovaujamos delegacijos vizitą į Japoniją. Išdidžiai buvo pranešama, kad Lietuvos ministrą pirmininką priėmė pats Japonijos premjeras Shinzo Abe.

Paprastai tokių aukščiausio lygio vizitų rezultatai yra pasirašytos abiejų šalių prekių importo ir eksporto sutartys. Prieš tai valstybės pareigūnai studijuoja partnerių rinką, suranda laisvas nišas, sudaro sutartį, kurią vėliau žiniasklaidos akivaizdoje pasirašo vyriausybės vadovai ar ministrai.

Tai, ką Japonija ketina eksportuoti į Lietuvą, nutylima. Japoniškų prekių gintaro šalyje ir taip gausu, nuo garsios "Toyota" iki vystyklų. Vienu metu net Hitachi atominis reaktorius beveik pateko į Lietuvą.

O Lietuva ketina užpildyti Japonijos rinką… tradiciniais karaimų pyragėliais su mėsa — kibinais ir veisliniais šuniukais bei kačiukais.

Kaip dar gali konkuruoti pasaulio rinkoje vienai iš skurdžiausių Europos Sąjungos šalių, kuri per pastaruosius metus pasaulio konkurencingumo reitinge nusileido nuo 38-osios iki 40 vietos? Juk ne suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD), kuriomis šiandien Lietuva užtvindyta?

Pamenate, garsią seno sovietinio filmo "Vestuvės" frazę — "Graikijoje yra visko"? Taigi, šiandien Japonijoje, kuri užima ketvirtą vietą labiausiai išsivysčiusių pasaulio ekonomikų reitinge, yra visko. O karaimų kibinų nėra. Ir niekas, išskyrus Lietuvą, negali konkuruoti ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje, gamindami šį pusgaminį.

Jei sugebės gauti visus Japonijos sertifikatus kibinams tiekiti į Kylančios saulės žemę, tai visame pasaulyje gali prasidėti skaniausių pyragėlių ekspansija. Lietuvoje atsiras šimtai gamyklų, gaminančių šį mėsos delikatesą. Šiuose gamyklose dirbs dešimtys tūkstančių kepėjų. Pasaulio investuotojai išims savo pinigus iš naftos pramonės ir investuos juos į Lietuvos kibinų pramonę. Bus sukurta atskira ministerija, kuri pildys Lietuvos valstybės iždą beveik 90 proc.

Ir svarbiausia, kad kai kurie išvykę į užsienį lietuviai pamatys, kaip jų tėvynė klesti ir sugrįš atgal. Pagrindinė Lietuvos visuomenės problema —emigracija bus išspręsta vienu mostu. Visa tai įvyks pyragėlio su mėsa, lietuviškos virtuvės simbolio — kibino, dėka. O jei dar pavyktų susitarti dėl šakočių tiekimo į Japoniją?! Tuomet Lietuvos ekonomika nustumtų Japoniją nuo garbingos ketvirtos vietos pasaulio išsivysčiusių šalių reitinge...

Labas rytas, Lietuva. Laikas pabusti.  Atėjo laikas šerti elitinius šuniukus ir kačiukus, kurių jau laukia pietryčių Azijoje. Ir ne tik Japonijoje, į kurią nuo šiol Lietuvos veisėjai galės laisvai išvežti savo augintinius, bet ir kaimyninėse Kinijoje ir ... Korėjoje. O ten, galbūt, ir su korėjiečiais pavyks susitarti dėl kibinų su savotišku įdaru tiekimo.