Totalitarizmas prisėlino nepastebimai. Bankai ne tik siekia įbrukti mums į Prezidentus savo statytinį, bet ir nori pilnai kontroliuoti jūsų išlaidas

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-10-08 11:27:23, skaitė 870, komentavo 4

Totalitarizmas prisėlino nepastebimai. Bankai ne tik siekia įbrukti mums į Prezidentus savo statytinį, bet ir nori pilnai kontroliuoti jūsų išlaidas

Įdomus straipsnis su gan netikėta žinute:

Vilnietis verslininkas Remigijus vieną dieną nusprendė iš savo asmeninės sąskaitos „Swedbank“ išsigryninti 12 tūkstančių eurų. Vyrui tai nebuvo milžiniška suma ar viso gyvenimo santaupos, o grynųjų pinigų prireikė keliems pirkiniams.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai iš bankomatų išsiėmė pinigus, klientas gavo banko laišką, kuriame reikalaujama pateikti informaciją, kam jis išleido išgrynintus tūkstančius.

„Prašome paaiškinti iš Jūsų sąskaitos 2018.09.20 – 2018.09.25 paimtų grynųjų pinigų panaudojimą, kurių bendra suma sudarė 12.570 Eur. Konkrečiau prašytume Jūsų įvardinti, kur ir kokiems tikslams šios lėšos buvo panaudotos. Taip pat prašome pateikti dokumentus, kuriais galėtumėte pagrįsti šių piniginių lėšų panaudojimą“, – rašoma banko laiške klientui.

Jei klientas nevykdys šio reikalavimo, banko sąskaita bus uždaryta.

Remigijus sako suprantantis, kai bankas ar Valstybinė mokesčių inspekcija aiškinasi dėl pinigų kilmės – toks jų darbas.

„Bet kai bankui turiu aiškintis, kurioje parduotuvėje ką pirkau ar kur alaus išgėriau – tai nematau logikos“, – piktinosi verslininkas. Jis tvirtino, kad neplanuoja aiškintis, kur išleido ar ketina išleisti išgrynintą sumą. „Jei dar sulauksiu pretenzijų – sąskaitą uždarysiu pats ir pereisiu į kitą banką“, – žadėjo vilnietis."

Bijau, kad išsisukti nepavyks. Kitame banke gali nutikti tas pats.

Šiaip, situacija išties keista - privatus bankas kažkodėl įsigeidė kontroliuoti privataus asmens pinigus, esančius jo nuosavoje kišenėje.

Bandau suprasti - kokio atsakymo jie tikisi?

"Išleidau pinigus mergoms ir alui. Dar pirkau motociklą Gariūnuose. Čekių neišsaugojau nei vienu atveju"

arba

"Užvakavau pinigus trilitriakuose ir užkasiau sode po obelimi. Pridedu sodo planą, obelis pažymėta kryželiu"

IMHO, tokie cirkai nėra susiję su tuo, kas vadinama pinigų plovimo prevencija, o labiau primena totalitarizmo dvelktelėjimą ir siekį kontroliuoti VISKĄ paprasto žmogaus gyvenime.

Pagalvokime sveiku protu - KODĖL laisvos šalies pilietis turi aiškinti PRIVAČIAM bankui, ką jis daro su savo asmeniniais pinigais, esančiais UŽ to banko veiklos ribų?

Su tuo reikia kovoti, kitaip netruksime pabusti neototalitarinėje visuomenėje. O pinigus, panašu, geriau visgi laikyti NE bankuose, o patikimesnėse vietose.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/…/bankas-pareikalavo-pasiaiskinti-kur-…