E. Macronas: „Tikras danas“ neegzistuoja – jis yra europietis“

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-09-02 15:27:50, skaitė 590, komentavo 1

E. Macronas: „Tikras danas“ neegzistuoja – jis yra europietis“

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas dalyvavo tris dienas trukusiame ture po Daniją ir Suomiją. 

Teigiama, jog šio turo metu vykusių susitikimų pagrindinis tikslas: įsteigti „progresyvų ratelį“, sudarytą iš valstybių, kurios remtų E. Macrono siūlomą Europos Sąjungos, kaip federacinės valstybės, besiremiančios liberaliąja „žmogaus teisių“ koncepcija, sukūrimo viziją.

Pietų su Danijos karalienė Margareta II metu Prancūzijos prezidentas gyrė Skandinavijos valstybės, kaip tokias, kurios yra „visiškai atviros likusiam pasauliui“. Macronas jas priešpriešindamas lygino su Prancūzija, kuri, anot jo, parodė „gališką užsispyrėlišką pasipriešinimą pokyčiams“.

Macrono manymu, Prancūzija jo valdymo metu reikšmingai pasikeitė, nes jam per kiek daugiau nei metus šalyje pavyko išprovokuoti „kultūrinius pokyčius“.

„Žmonės keičia savo mąstymą, jie yra žymiai labiau atviri rizikai“, – danų televizijos transliuotoje kalboje tvirtino Macronas.

Į danų studento klausimą apie tai, kokia yra nacionalinių tapatybių Europoje ateitis, Macronas atsakė pabrėždamas, kad „tikras danas“ neegzistuoja – jis yra europietis“. 

„Net jūsų kalba nėra tik daniška, ji europietiška. Tas pat teisinga ir prancūzų atžvilgiu“, – aiškino Prancūzijos prezidentas.

Parengta pagal užsienio spaudos informaciją.